Финансистът и член на банковото семейство Ротшилд, лорд Джейкъб Ротшилд,

...
Финансистът и член на банковото семейство Ротшилд, лорд Джейкъб Ротшилд,
Коментари Харесай

Умря главата на еврейската банкерска династия Ротшилд

Финансистът и член на банковото семейство Ротшилд, лорд Джейкъб Ротшилд, умря на 87-годишна възраст, заяви фамилията му.

Британският икономист стартира кариерата си в фамилната банка NM Rothschild & Sons през 1963 година, преди да стане съосновател на тогавашната J Rothschild Assurance Group, в този момент St James’s Place, със сър Марк Уайнбърг през 1980 година

Той също по този начин основа Windmill Hill Asset Management, с цел да ръководи благотворителното портфолио на фамилията.

По време на кариерата си той заема и функции като заместник-председател на тогавашната телевизия BSkyB и също по този начин е ръководител на настоятелството в Националната изложба.

В изказване фамилията сподели: „ Нашият татко Джейкъб имаше голямо наличие в живота на доста хора, великолепно приключен финансист, бранител на изкуствата и културата, предан държавен чиновник,

буен покровител на благотворителните дела в Израел и еврейската просвета,

разпален природозащитник и доста обичан другар, татко и дядо.

Той ще бъде заровен в сходство с еврейския бит на дребна фамилна гала и на по-късна дата ще има монумент, с цел да отпразнуваме живота му. “

Роден в Бъркшър, лорд Ротшилд получава обучение в колежа Итън и по-късно продължава да учи история в колежа Крайст Чърч към Оксфордския университет.

Той беше ръководител на RIT Capital Partners – един от най-големите капиталови тръстове,

котирани на Лондонската фондова борса – до 2019 година, само че също по този начин заемаше функции, в това число заместник-председател на тогавашната BSkyB Television, шеф на RHJ International, в този момент известна като BHF Kleinwort Benson Group, и беше член на съвета за херцогство Корнуол за тогавашния принц на Уелс.

В културния бранш той е бил ръководител на настоятелството на Националната изложба и ръководител на Фонда за завещание на Националната лотария.

В обява в X, по-рано известна като Twitter, фондация Rothschild и Waddesdon Manor обявиха, че са „ надълбоко натъжени да оповестят гибелта на лорд Ротшилд, предприемач, бизнесмен, човеколюбец и културен водач “.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР