Финансистът Джордж Сорос е предоставил около 18 млрд. долара на

...
Финансистът Джордж Сорос е предоставил около 18 млрд. долара на
Коментари Харесай

Джордж Сорос дал още 18 млрд. долара на Отворено общество

Финансистът Джордж Сорос е дал към 18 милиарда $ на правозащитната си фондация " Отворено общество ", като по този метод през живота си той е дал общо 32 милиарда $ на фондацията , което я прави една от най-големите в света.

Дарението прави " Отворено общество " третата по величина благотворителна фондация в света , като пред нея са единствено фондацията на Бил и Мелинда Гейтс и Wellcome Trust.

Служители от фондацията са показали пред " Уолстрийт джърнал " и " Ню Йорк таймс ", че роденият в Унгария вложител е нараснал даренията си от постъпленията от сполучливия си хедж фонд . Последните дарения в размер на 18 милиарда $ съставляват по-голямата част от положението на Сорос, оценено на 23 милиарда $ .

" Отворено общество " работи в международен мащаб за " построяването на витални и толерантни демокрации ", като е отпуснала близо 14 милиарда $ от основаването си през 1979 година

 Унгария смекчи натиска върху интернационалните университети в разногласието със Сорос
Унгария смекчи натиска върху интернационалните университети в разногласието със Сорос

Сега Народното събрание утвърди промени, които разрешават удължение на крайния период

Сорос, който направи големи облаги, залагайки против английския паунд, когато той се срина през 1992 година, е звучен покровител на демократични дела. Той беше огромен донор на несполучливата президентска акция на Хилари Клинтън през предходната година и прави последното си подаяние на фона на възходящото напрежение с държавното управление на Унгария в спор поради академичната и медийната независимост.

Проправителственият уебсайт 888.hu, ръководен от съдружник на десния маджарски министър председател Виктор Орбан, беше всеобщо подложен на критика, откакто разгласява с вик с публицисти, за които твърди, че били " сътрудници " на Сорос , който е родом от Будапеща.

Вчера шарже д " афер на Съединени американски щати в Будапеща Дейвид Костеланчик посочи: " Това е рисково за хората, а също по този начин за правилата на свободните, самостоятелни медии . "

Орбан упрекна Сорос, че представлявал заплаха за националната сигурност и " общесвен зложелател " поради поддръжката си за рисковата всеобща имиграция на мюсюлмани в Европа.

Правителството на Орбан също по този начин се въвлече в правосъдна борба с основания в Будапеща Централноевропейски университет, който е учреден от Сорос.

 Хиляди в Съединени американски щати желаят от Тръмп да разгласи Сорос за терорист
Хиляди в Съединени американски щати желаят от Тръмп да разгласи Сорос за терорист

Повече от 70 хиляди души са подписали петиция
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР