Финансисът Димитър Чобанов направи мрачна прогноза за бъдещето на България,

...
Финансисът Димитър Чобанов направи мрачна прогноза за бъдещето на България,
Коментари Харесай

Димитър Чобанов: Финансовата стабилност, която имахме над 20 г., я загубихме за няколко месеца

Финансисът Димитър Чобанов направи мрачна прогноза за бъдещето на България, в случай че не се вземат някои ограничения в най-скоро време.

" Една от най-важните тематики за тази предизборна акция е нещо, за което служебното държавно управление сигнализира при започване на тази седмица, а точно - положението на обществените финанси. И то освен каквото е сега, към момента нямаме чак толкоз огромни терзания, само че това, което ще се случва в идващите три години. Всъщност това, което стана, може да бъде коментирано като резултат от признатата актуализация на бюджета през тази година, както и дейностите, които бяха подхванати в края на предходната година. А точно едно много съществено увеличение на настоящите разноски в бюджета, което ще има за резултат още тази година един много сериозен недостиг в бюджета. Размерът, който чака министерството на финансите, е от порядъка на над 6 милиарда лв.. А в идващите три години, нещо, което е извънредно съществено, се чакат дефицити от порядъка на над 11 милиарда всяка година за интервал от три години. Ако не се вземат ограничения дефицитите след 2025 година ще бъдат даже още по-големи ", сподели той в предаването " Лице в лице " по БТВ.

" Мерките би трябвало да бъдат и във връзка с преодоляване на разноските, и във връзка с увеличение на данъчните доходи. Защото точно тази разлика поражда тогава когато разноските са доста повече от приходите, както се случва в този момент в България. По отношение на разноските главното нарастване идва от повишаването на пенсиите. Което не мисля, че има някое държавно управление, което да посегне на него. Тоест, те ще не престават да се заплащат. Ще би трябвало да се стигне до орязване на разноски сигурно. Държавният дълг в края на този интервал се чака да стигне много по-високи стойности в сравнение с е в този момент. Новите излъчвания на дълг ще са доста повече в сравнение с до момента насъбрания дълг. Финансовата непоклатимост, която поддържахме, повече от 20 години след въвеждането на валутния ръб, в този момент на процедура ние съвсем я загубихме за няколко месеца. При съществуването на тези огромни дефицити, е несъмнено, че България няма да бъде призната в Еврозоната с тези фискални параметри. Начинът да се ограничи недостига, за жалост може да включва и увеличение на налозите ", добави финансовият специалист.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР