Финансирането ще продължи чрез национални фондацииФондация “Отворено общество на US

...
Финансирането ще продължи чрез национални фондацииФондация “Отворено общество на US
Коментари Харесай

Сорос реже дейността си в Европа

Финансирането ще продължи посредством национални фондации

Фондация “Отворено общество ” на US милиардера Джордж Сорос възнамерява да отдръпна или приключи огромна част от активността си в Европейски Съюз, защото измества фокуса си към други елементи на света. Това се показва в имейл, разпратен до чиновници на организацията, заяви Ройтерс.

В него се добавя, че “Отворено общество ” ще се отдалечи от работата, обвързвана с вътрешните европейски въпроси, и ще се концентрира върху района в подтекста на по-големи световни въпроси.

В имейла се показва още, че смяната е “решение, основано на бъдещи благоприятни условия за оказване на доста влияние ”.
През юни бе обявено, че 93-годишният Джордж Сорос ще съобщи ръководството на “Отворено общество ” на сина си Алекс. През юли пък бе обявено, че фондацията ще съкращати 40% от личния състав си по света.

Имейлът не разкрива по какъв начин организацията ще преструктурира финансирането, което дава, само че неин представител показал пред Ройтерс, че поддръжката за групите на гражданското общество в цяла Европа, в това число тези, които работят по външните работи на Европейски Съюз, ще продължи, както и тази за европейските ромски общности.

Говорителят добави, че фондацията, която насочва към 1,5 милиарда $ годишно в международен мащаб, ще продължи да финансира стратегии в Европа, в това число Украйна, Молдова, Киргизия и Западните Балкани, посредством национални фондации.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР