Финансирането на сделката ще се случи чрез дълг, кеш и

...
Финансирането на сделката ще се случи чрез дълг, кеш и
Коментари Харесай

Френският застраховател AXA купува своя конкурент XL Group за 15 3 млрд

Финансирането на договорката ще се случи посредством дълг, кеш и приходи от IPO-то на американския бизнес на французите

Вторият по величина осигурител в Европа AXA купува основания в Бермуда собствен съперник XL Group за 15,3 милиарда $, създавайки по думите му международен водач в застраховките на имущество и против злополуки, оповестява Reuters, представена от организация Монитор. Френската компания е предложила по 57,60 $ за акция на XL, което е с 33% над цената на затваряне от петък. В резултат на покупката облагата от застраховки на имущество и против злополуки ще съставлява повече от половината ѝ обща облага от 39% сега. XL е приела офертата, а AXA, която е вторият по величина осигурител в Европа по пазарна капитализация след немската Allianz, има намерение да смъкна XL от борсата. Според френската компания финансирането на договорката ще се случи посредством дълг, кеш и приходи от IPO-то на американския ѝ бизнес.

Застрахователите се насочват към придобивания, с цел да засилят бизнесите си, изправяйки се против по-тежки регулации и спадаща възвращаемост от вложения на финансовия пазар. Сделката с АХА се случва единствено месец, откакто American International Group разгласи, че купува съперника си Validus за към 5,6 милиарда $.

Акциите на АХА поевтиняха с 6,9% до 23,33 $ сутринта, защото съгласно някои анализатори договорката е прекомерно скъпа. Главният изпълнителен шеф Томас Бюберл съобщи, че покупката ще разреши на АХА да господства на световния пазар на застраховането на имущество и против злополуки и да понижи експозицията си към съмненията на финансовите пазари.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР