Финансирането на програмата за образователен обмен между България и САЩ

...
Финансирането на програмата за образователен обмен между България и САЩ
Коментари Харесай

Програмата за образователен обмен Фулбрайт е с по-голям бюджет

Финансирането на програмата за учебен продан сред България и Съединени американски щати – " Фулбрайт ", е увеличено и това дава повече благоприятни условия на българи и американци да се включат в нея. Това оповестиха във вторник министърът на образованието Красимир Вълчев и посланикът на Съединени американски щати у нас Ерик Рубин.

От българска страна годишният бюджет към този момент е 182 000 $, което ще разреши да се поддържат повече студенти, докторанти и преподаватели.

Държавният департамент на Съединени американски щати ще даде спомагателни 280 000 $ на комисията " Фулбрайт " през идващите три години. Това краткотрайно увеличение на финансирането ще спомогне за по-високи стипендии за български и американски студенти, както и стратегии за учители.

Държавният департамент годишно финансира с общо 765 000 $ стратегия " Фулбрайт " в България, от които 165 000 $ покриват административни разноски по нея.

" От всички стипендианти на програмата се изисква да се завърнат в родината си най-малко за две години след края на образованието с насъбрания опит, познания и умения. Така българските фулбрайтови стипендианти способстват за качеството на образованието посредством потреблението на насъбран опит и нови практики, за привличане на вложения в България, за усилване на контактите със Съединени американски щати ", разяснява Вълчев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР