Финансирането на инвитро процедурите няма да бъде лимитирано. Това увери

...
Финансирането на инвитро процедурите няма да бъде лимитирано. Това увери
Коментари Харесай

Финансирането на инвитро процедурите няма да бъде лимитирано


Финансирането на инвитро процедурите няма да бъде лимитирано. Това увери заместник-здравният министър Мирослав Ненков.

Би било нечовешко, която и да е институция да принуждава дамите яйчниците им да бъдат подтиквани по 5000 пъти. Броят искащи да получат този тип помощ е безлимитен, а не броят опити, изясни Ненков.

Той обясни, че няколко ембриони могат да бъдат замразени за години и да бъдат размразени и вградени назад, без дамата да минава през цялата процедура отначало.

„ Правителството взема решение да финансира с публични средства още един цялостен комплект с процедури, с които те стават общо четири. Освен това с публични средства ще се заплаща един замразен ембрион да бъде вграден още веднъж “, уточни зам.-министърът на опазването на здравето.

Всяка жена ще получи 8 шанса да има дете, стана ясно от думите му, съобщи БГНЕС.

Чрез безлимитността на финансирането ще може повече двойки да се възползват от процедурата, а интервалът на изчакване ще се понижи на от 2 до 3 месеца, а не както до момента - 1 година, посочи Мирослав Ненков.

Той обаче добави, че с всеки опит асистирана репродукция шансът дамата да забременее понижава. „ Водещите експерти са съгласни, че 4-тия опит даже и да дава някакъв късмет от 10%, въпреки всичко е още един късмет за два прехвърлянето. Не може да има безчет опити, тъй като не е медицински и биологически издържано, не е и човешки “, съобщи зам.-министърът на опазването на здравето.
Всеки, който има потребност и се обърне към Центъра за асистирана репродукция, ще получи помощ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР