Financial Times: Скоро почти няма да има места в Русия,

...
Financial Times: Скоро почти няма да има места в Русия,
Коментари Харесай

Заповедта на Зеленски: „Вдаримо и по Сибіру“

Financial Times: „ Скоро съвсем няма да има места в Русия, които украинските ударни БЛА да не могат да доближат. “ Добавете - съмнително сходни на американския MQ-9 Reaper

Американският вестник " Financial Times ", базирайки се на " неназован консултант на украинските управляващи по въпросите на защитата ", съобщи, че скоро в Русия съвсем няма да има места, които да са безвредни за ракетни офанзиви от територията на Украйна. „ Нямаме ограничавания за дистанцията и скоро ще можем да доближаваме всевъзможни цели на територията на Русия, в това число в Сибир “, похвали се този почитан чиновник в Киев пред задгранични публицисти.

Как би трябвало да се усещаме по този въпрос? Прието е, уви, за мнозина у нас да повъртят пръст към слепоочието? Твърдейки, че нашите врагове, заслепени от ненавист, са изцяло полудели? Например, къде са те и къде е Сибир?

Не бих избързвал да мисля по този начин. Особено в светлината на изцяло непредвидените за Москва, отчасти сполучливи удари на 5 декември 2022 година от старите руски дронове в „ жълто-блакитна “ бойна багра по бази на съветската стратегическа авиация в Саратовска и Рязанска област (Свободная пресса писа в детайли по тази тема). До които, апропо, от границата с Украйна също е доста разстояние. Почти хиляда километра.

Но Саратов и Рязан, несъмнено, са едно и също от позиция на бойните благоприятни условия на всевъзможни въздушни оръжия, които, наподобява, могат да бъдат разполагаем на Киев в близко бъдеще, само че Сибир - това е съвсем безпределно надалеч. Поне няколко хиляди километра отново не са задоволителни. За да стигне даже по-далеч от атакуваните авиобази „ Дягилево “ и „ Енгелс “, Киев се нуждае от напълно разнообразни пълномощия и технологии. Които Украйна, в случай че е без външна помощ, няма и не може да има.

Всичко това е по този начин. Но въпреки всичко, апелирам, не бързайте. Има доста признаци, че ненавистниците на Русия по целия свят координирано и скрито, само че по единна стратегия и с общи източници на финансиране, интензивно създават ракетни оръжия с напряко необикновен за Киев обхват на деяние. Невероятен през днешния ден. Но може би в кратковременен проект, експлодиращи „ новинки “ с тъкмо такива бойни качества, някои даже ще могат да допрян. Преди старта им.

В този смисъл бих обърнал внимание на обявата от 15 август 2020 година на киевската информационно-консултантска компания Defence Express, която е профилирана в прегледа на достиженията и вероятностите на военно-промишления комплекс на Украйна.

И по този начин, в този ден изданието заяви, че Конструкторското бюро „ Антонов “, което е скучаело без да има какво да прави и без стабилно бюджетно финансиране, само че в миналото, по време на руската ера, основало най-хубавите военно-транспортни самолети в света, стартира да създава изцяло нова област за себе си във военната авиационна промишленост.

А точно, с благословията на висшето военно-политическо управление на Украйна, КБ стартира проектирането на мощен стратегически ударен безпилотен аероплан с оптимално излетно тегло до 6 тона.

В отчета се показва, че тази голяма машина, съгласно конструкторите, ще може да носи впечатляващ ракетен и бомбен товар. Размахът на крилото на самолета по план е 24,63 метра. При крейсерска скорост 310-420 км/ч и на височина до 12 200 метра подобен БЛА, оповестяват антоновци, ще може да прави непрестанен полет до 24 часа със своите два двуроторни турбовални мотора АИ-450, създадени още през 1988 година в Запорожие.

Лесно е да се пресметна, че в този случай един перспективен украински стратегически ударен БПЛА елементарно ще преодолее общо разстояние от 8-9 хиляди километра. Ако погледнете картата - теоретично, да предположим, че от Харков подобен обсег е задоволителен освен до Москва или Санкт Петербург. Но даже, да вземем за пример, Челябинск. И даже - до Новосибирск.

По принцип такива ударни дронове съществуват в света от дълго време. Това е американски ударен дрон на " Дженерал Атомикс " MQ-9 " Рийпър " ( " Жътвар " ). Техническите характерности (скорост, обхват и дълготрайност на полета, височина и тегло) са съвсем изцяло същите като на плана, над който Антоновци си блъскат главата повече от две години, според информацията на Defence Express. Ефективността и летателните характерности са толкоз сходни, че несъзнателно се прокрадва съмнението: това начинание на Киев не може да е минало без най-близката техническа поддръжка от Съединените щати.

За правилността на сходни догатки приказва и фразата на Николай Воробьов, един от ръководителите на „ Антонов “, произнесена преди две години в Киев на Международния авиационен и галактически салон „ Авиасвiт-XXI “: „ Според изискванията на разрастващото се съдействие, основаването на платформата и моторите се обезпечава от украинската страна. За доставката на останалата част от оборудването дава отговор задграничен сътрудник. ”

Ако е по този начин, тогава е разумно да се допусна, че още през 2020 година Киев и Вашингтон (и кой различен, в случай че към момента единствено те създават MQ-9 " Reaper " там?) Ясно военно-техническо съдействие в региона на основаването за Украйна на нов стратегически ударен дрон.

Можете ли да повярвате, че Съединени американски щати, година и половина преди началото на съветската спецоперация, биха подхванали това просто от интерес и обич към изкуството? Нещо повече. В това че те стартират да харчат съществени пари и да споделят напреднали и доста чувствителни за Щатите технологии, без да имат най-малко едно доста съществено мислено? Вероятно към този момент са знаели, че наближава момента, когато челният боен конфликт сред Украйна и Запада с Русия ще е неминуем.

Сега - няколко думи за това за какво американците, с цел да обуздаят Москва, просто не трансферират в Киев една дузина или две от своите " Жътвари ", които към този момент са подготвени за борба, а ще се занимават с дълг и безценен авиоракетен план с Антоновци? Още повече, че Щатите от дълго време тихомълком трансферират MQ-9 " Reaper " на най-близките си съдружници в НАТО?

В резултат на това минимум 10 такива летящи робота, всеки от които може да носи четири ракети AGM-114 Hellfire въздух-земя (буквално – Адски огън) и две JDAM 500-фунтови управляеми бомби, в този момент служат в английските Военновъздушни сили. Девет има в Италия, четири в Турция, шест във Франция?

Но въображаемо да се върнем назад към 2020 година Когато малко хора в света можеха да си показват, че единствено след две години Украйна ще бъде разполовена от линията на същинския фронт. Поне видимо обачеу някакво възпитание, по това време Щатите към момента бяха принудени да съблюдават, въпреки че се вкопчваха все по-дълбоко в дългогодишния спор на славянския народ. И те също по този начин се съобразяваха с неизбежно нервната реакция на Москва към подобен чудовищно опасен трик.

Много по-лесно и по-безопасно политически е да се преструваш, че новият супер нападател е извънредно украинец. И че киевския военно-технически талант самичък основава за Владимир Зеленски и неговите генерали „ ръка “, дълга съвсем колкото цялостен континент. Теоретично може да стисне за гърлото даже Новосибирск с неговия авиационен цех, който през днешния ден създава страхотни фронтови бомбардировачи Су-34.

Да не приказваме за Нижни Тагил, където сега е единственият танкостроителен цех в Русия. Или за град Курган, който извънредно създава бойните машини на пехотата модел БМП-3 и БМП-4 за съветската войска.

И за доста, доста други неща може да се каже, че рискуват да бъде атакувани от Киев, в случай че тайното му начинание за ракетостроене, взаимно с американците, в миналото се увенчае с триумф. Или в случай че я оставим да бъде увенчана с триумф.

Да, във всеки случай, в случай че приказваме за чисто теоретичните благоприятни условия на Украйна през днешния ден да нанася свръхдълги удари с перспективни безпилотни летателни апарати по цели в стратегическата дълбочина на съветска територия, ни остава вярата от нашата Противовъздушна отбрана. Тъжната история с авиобазите Дягилево и Енгелс обаче сподели, че бранителите на съветското небе напълно не са всемогъщи.

В същото време, както най-вероятно ще стане ясно след края на служебното и евентуално наказателното следствие на аргументите за случилото се на 5 декември, никой към момента не е отменил добре познатата битова подигравка и немарливост в редиците на Противовъздушна отбрана на Руската федерация. За жал.

И също така техническите благоприятни условия на офицерите от Противовъздушна отбрана също не са неограничени. По този въпрос несъмнено не би трябвало да се градят илюзии. На първо място, тъй като непрекъснатото радарно поле над цялата голяма територия на Русия е отвън границите на вероятното за нашата стопанска система.

В съществуващите „ дупки “ /пропуски/, както ясно сподели съвсем сполучливата украинска интервенция край Рязан и Енгелс, е изцяло допустимо даже внушителни самолети да се промъкнат неусетно. Логично е да се допусна, че колкото по-далеч от бойната зона към Сибир отиваме, толкоз повече такива зейнали радарни пропуски ще срещнете.

Смятам, че благодарение на същинска радиолокационна ограда от станции от вида „ Воронеж-М “ успяхме да създадем непрестанно радиолокационно поле единствено по периметъра на външните ни граници. В дълбините на територията - би било прекомерно.

Друг е въпросът, че точните координати на „ черните дупки “, формирани над нашите граници в този смисъл, към момента би трябвало да бъдат разкрити по някакъв метод. Но това несъмнено не е проблем за галактическите спътници за електронно разузнаване на Съединени американски щати и техните съдружници. Година след година, в режим " нон-стоп ", сканиране на цялата земна повърхнина на Русия. До последния километър.

Въз основа на деликатен разбор на получената информация мозъчните тръстове на Пентагона са изцяло способни да разработят най-безопасните направления за всяка въздушна офанзива, която да прелети над главите ни. Което те явно направиха, преди да нападат въздушните бази предишния понеделник сутринта. След въвеждане на получените данни в автопилотите на украинските ударни БПЛА.

По отношение на сложността на една и съща работа, само че по отношение на нахлуване над, да речем, Сибир, няма специфични разлики. Може би единствено количеството електронна информация за " мозъците на дронове " ще бъде малко повече.

Какво да вършим пред такива нечувани до неотдавна стратегически закани? Да продължите да разчитате само на продължаващото месец след месец „ обезточване “ на Украйна? И вследствие на това до цялостно прекъсване на военните му фабрики?

Едва ли е панацея. Защото единствено за военните фабрики задокеанските радетели на Зеленски ще изпратят аварийни източници на сила в Киев – може въобще да не се съмнявате. И ще се изтезаваме да удряме с " Искандер ", " Калибър " и " Гераниум-2 " по всяка фабрична колиба, в която нашите врагове слагат някакви генератори-чудо. Които Западът ще им достави на драго сърце.

Всъщност популацията на Украйна е това, което ще " мръзне ". Ала няколкото дузини съвременни машини, сериозно нужни за производството на дребна партида тежки ударни БПЛА, украинската версия на MQ-9 " Жътвар ", най-вероятно ще продължат да се въртят. Колкото и да се опитваме да ги спрем.

Лично моето мнение е, че е допустимо уверено да се постави завършек на този камшик, в случай че не посредством цялостното освобождение на цяла Украйна от нацисткия режим, то най-малко посредством окончателното избавяне на левия й бряг от тази болест. Със Запорожие, Харков, Павлоград и Днепър (в близкото минало - Днепропетровск). Които през днешния ден са освен водещите индустриални центрове на Украйна. Но – което е изключително значимо в тази ситуация – центровете на неговата ракетна просвета. От другата страна на Днепър (този път - реката) няма кой и по какъв начин да направи това.

В този случай няма по какъв начин да минем без дълбока и доста комплицирана настъпателна интервенция в зоната на СВО някъде до пролетта. Иначе се пазете - скоро ще виждаме БПЛА с " тризъбци " на крилата съвсем постоянно и на всички места. Над Москва. над Урал. И даже над Новосибирск.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР