Financial Times излезе с обширна статия за руската връзка на

...
Financial Times излезе с обширна статия за руската връзка на
Коментари Харесай

Financial Times потвърди данните на Bird за руски връзки във фонда, с който България договори инвестиции за 1 млрд.

" Financial Times " излезе с обширна публикация за съветската връзка на фонда " Джемкорп " (Gemcorp), за която писахме преди седмица. Днес Народното събрание отхвърли предлагането за комисия, която да проверява инвестицията от 1 милиарда $ у нас ".

Това написа уеб сайтът за проверяваща публицистика BIRD.BG в обява във Фейсбук.

Към обявата BIRD помества публикация на " Financial Times ", в която на процедура се удостоверяват, направени от BIRD на 23 март - че зад фонда Gemcorp, с който държавното управление на България на 23 март т.г. подписа Меморандум за съдействие и за вложения за 1 милиард $ в чиста сила, стоят близки до Путин лица.

След разкритията на BIRD, вицепремиерът по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев изясни, че " Gemcorp " били показани на изпълнителната власт от представители на американското посолство.

" Твърдението за съществуване на съветски капитали в собствеността на компанията изрично не дава отговор на истината и неговото тиражиране съставлява подправена вест, която визира положителното име и известност на компанията ", се споделя в изказване на фонда, публикувано на 28 март.

В публикацията на " Financial Times ", издание през днешния ден - 30 март, със заглавие “The Russia ties of London’s Gemcorp Capital” ( “Руските връзки в лондонската Gemcorp Capital”, четем следното: “Милиардер, подсилен от глобения кремълски държавен производител на оръжие, даде начална инвестиция на лондонски фонд, който в този момент има активи от 1,2 милиарда долара”.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР