Финализирана е работата по споразумението за въздухоплаване между България и

...
Финализирана е работата по споразумението за въздухоплаване между България и
Коментари Харесай

Финализирано е споразумението за въздухоплаване между България и Саудитска Арабия

Финализирана е работата по съглашението за въздухоплаване сред България и Саудитска Арабия и в най-скоро време министрите на превоза на двете страни следва да го подпишат.

Към момента е в ход процедурата по одобрение с Решение на Министерския Съвет на контрактувания план на Спогодба като основа за водене на договаряния и за упълномощаване за подписването й, при изискване на следваща ратификация.

След привършване на българската вътрешна процедура, нашата страна ще има подготвеност за парафирането на двустранния междуправителствен документ. Очакваме процедурата да бъде завършена в границите на идващите 2 седмици. Това съобщи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на диалога си с Абдулхади Алмансури, президент на Генералните управляващи за гражданска авиация на Саудитска Арабия. Двамата разговаряха в границите на работното посещаване на вицепремиера Марияна Николова в Кралство Саудитска Арабия.

Вицепремиерът осведоми, че разкриване на директна линия сред България и Кралство Саудитска Арабия ще улесни връзките сред двете страни и ще даде опция за пускане на чартърни стратегии. Предвид географското си състояние страната ни е „ Врата към Европа “ за страните от Близкия Изток и дава достъп до пазар Югоизточна Европа с над 150 млн. консуматори и общ пазар на Европейски Съюз с близо 500 млн. консуматори, разясни тя.

България преглежда Кралство Саудитска Арабия като един от своите най-важни сътрудници в региона на Близкия изток. Имаме упоритостта дружно да изградим стабилно, многопластово съдействие, което да покрива основни сфери като енергетика, вложения, търговия, снабдяване, обучение и битка с тероризма, съобщи вицепремиерът по време на диалога.

Министър Николова разясни, че контактите сред двете страни не са нарушени, макар пандемията от ковид. И добави, че българските специалисти са в непрекъснат контакт със саудитските си сътрудници, като разискват разнообразни начинания в сфери от общ интерес. Важно е интензивният двустранен разговор да продължи да се развива интензивно, безапелационна бе тя.

В тази връзка, подобряването на въздушната съгласуваност сред България и Саудитска Арабия би асъдействало за увеличение потока на пасажери и товари посред им и ще способства за активизирането на връзките на всички равнища сред нашите две страни, осведоми вицепремиерът. Вярвам, че това е стъпка в вярната посока и скоро сред двете страни ще има директна самолетна линия, което ще докара до доста нарастване равнищата на туристическите визити сред двете страни, осведоми тя.

От своя страна Абдулхад Алмансури благодари на вицепремиера за това посещаване, както и на посланика на България в Саудитска Арабия Н. Пр. Димитър Абаджиев. Срещата е обвързвана с възстановяване на нашите връзки в региона на гражданската авиация, посочи той. Искам да благодаря на краля, за това че развиват този значим бранш, защото той е връзката със света и по този метод можем да търсим благоприятни условия за партньорство в тази област, сподели още той. По думите му посредством положителните връзки и спогодбата ще се градят нови мостове сред нашите две страни.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР