Финализира се сделката за участие на българския газопреносен оператор в

...
Финализира се сделката за участие на българския газопреносен оператор в
Коментари Харесай

„Булгартрансгаз“ ЕАД вече е пълноправен акционер в “Александруполис”

Финализира се договорката за присъединяване на българския газопреносен оператор в плана за създаване на Дружеството бе вписано в книгата на акционерите на Газтрейд С.А като пълновръстен акционер с всички произлизащи права и отговорности според подписаното Споразумение сред акционерите.
„ Независима система за природен газ „ Александруполис “ е съвременен високотехнологичен план за плаващ терминал за приемане, предпазване и регазификация на полутечен природен газ (LNG). Планираният потенциал на терминала за регазификация и подаване към газопреносната мрежа на Гърция възлиза на 6,1 милиарда м³ годишно. Капацитетът за предпазване е 170 хиляди м³., оповестиха от компанията.
 За незабавна промяна на управлението на Булгартрансгаз упорстват от АБВ За незабавна промяна на управлението на Булгартрансгаз упорстват от АБВ
За незабавна промяна на управлението на Булгартрансгаз упорстват от АБВ. Това разгласи зам.-председателят на партията Любомира Ганчева и уп...
Проектът способства за осъществяване на цялостната идея за, която планува посредством създаване и развиване на нужната газопреносна инфраструктура да се свържат пазарите на природен газ на страните в Централна и Източна Европа. Той се осъществя напълно в осъществяване на политиката и целите за създаване на обединен взаимосвързан общоевропейски енергиен пазар.
Терминалът е в синергия с други инфраструктурни планове в района, като интерконектора Гърция–България (IGB) и Разширението на Подземното. Тези планове, наред със съществуващата инфраструктура на „ Булгартрансгаз “ ЕАД, ще подобрят достъпа на България и страните в района до полутечен природен газ. Основни снабдители на LNG за терминала в Александруполис се чака да бъдат компании от Съединени американски щати, Катар и други По IGB и други съществуващи и бъдещи газопроводи в България и района може бъде доставян природен газ за консуматори в България, Северна Македония, Сърбия, Турция, Румъния, Унгария, Молдова и Украйна. “Освен за диверсификация на източниците, реализацията на плана ще насърчи конкуренцията сред другите снабдители на природен газ в района в интерес на крайните консуматори ”, акцентира изпълнителният шеф на “Булгартрансгаз ” ЕАД господин Владимир Малинов. По думите му терминалът ще усъвършенства сигурността и гъвкавостта на доставките.
Терминалът за полутечен природен газ се развива от плановата компания Газтрейд С.А, в която акционери са госпожа Асимина-Елени Копелузу, GASLOG Cyprus Investments Ltd. и гръцката държавна компания DEPA COMMERCIAL S.A. На 24 март 2020 година Газтрейд С.А. сполучливо завърши провеждането на обвързващата фаза на пазарния тест за запазване на потенциал и услуги в плаващия терминал. С общи ангажиращи оферти за до 15 година, достигащи 2.6 милиарда куб. м. годишно резултатите от теста са по-високи от тези за други сходни уреди напоследък.
Планира се комерсиалната употреба на оборудването да започва до края на 2022 година
 Булгартрансгаз: Газовите доставки за Гърция са възобновени " Булгартрансгаз ": Газовите доставки за Гърция са възобновени
След настъпилата повреда на 27-ми юли, екипът на „ Булгартрансгаз “ ЕАД извърши ремонтни действия на преносния газопровод от Р...
От компанията напомнят, че на 24 август 2020 година, „ Булгартрансгаз “ ЕАД подписа контракт за покупко-продажба на 20% от капитала на Газтрейд С.А с продавача госпожа Асимина-Елени Копелузу, в който като преюдициално изискване бе посочено приемането на позволение за централизация от Комисията за защита на конкуренцията на Република България. На същата дата бе подписано и Споразумение сред акционерите на сдружението. На 14-ти януари Комисията за защита на конкуренцията на Република България позволи нотифицираната централизация, изразяваща се в придобиване от страна на „ Булгартрансгаз “ ЕАД на взаимен надзор върху Газтрейд С.А, Гърция дружно с DEPA COMMERCIAL S.A., GASLOG Cyprus Investments Ltd и госпожа Асимина-Елени Копелузу.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР