Финалите на лекоатлетическия турнир по време на Олимпийските игри в

...
Финалите на лекоатлетическия турнир по време на Олимпийските игри в
Коментари Харесай

Лекоатлетическите финали на Олимпиадата в Париж ще бъдат във вечерните сесии

Финалите на лекоатлетическия шампионат по време на Олимпийските игри в Париж през 2024 година ще бъдат провеждани във вечерната сесия, оповестиха от Световната атлетика.

Медали ще се раздават в общо 11 следващи спортни дни, като първата купа ще бъде тази на 20 километра спортно вървене на 1 август. Последният край в оповестената през днешния ден стратегия е маратонът при дамите, който е заложен за 11 август.

" Състезанията по лека атлетика ще се проведат на " Стад дьо Франс " по време на 17 обособени сесии. Всички финали ще бъдат във вечерни сесии, като само шосейните дисциплини ще се проведат денем. Атлетите, които желаят да дублират на 100 и 200 метра, 800 и 1500 метра, както и на 5000 и 10 000 метра, ще имат тази опция без да би трябвало да се състезават допълнително от една дисциплинираност в границите на един ден ", показаха още от международната лекоатлетическа федерация.

През предходната година Световната атлетика разгласи, че вкарва репешажен кръг за всички пистови тичане от 200 до 1500 метра.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР