Финалистката от Откритото първенство на САЩ по тенис Онс Жабер

...
Финалистката от Откритото първенство на САЩ по тенис Онс Жабер
Коментари Харесай

Онс Жабер: Надявам се да съм вдъхновение за по-младите

Финалистката от Откритото състезание на Съединени американски щати по тенис Онс Жабер от Тунис се надява, че историческото й показване в Ню Йорк ще помогне на бъдещите генерации играчи от Африканските и Арабските народи. 

28-годишната Жабер стана първата тенисистка от Африка, която доближава до финала на Откритото състезание на Съединени американски щати от 1968 година насам, а преди месеци записа същото достижение и на „ Уимбълдън “. 

При последните си 20 участия в шампионатите от Големия шлем, тунизийката в никакъв случай не бе достигала до полуфиналите. В понеделник тя ще се изкачи до второто място в международната класация.
 Ига Швьонтек: Преживяването в Ню Йорк беше умопомрачително Ига Швьонтек: Преживяването в Ню Йорк беше умопомрачително
Тенисист от Африка не е печелил купа от Шлема на сингъл от 1981 година, когато представителят на Република Южна Африка Йохан Крик победи на Откритото състезание на Австралия. След година той още веднъж завоюва, само че към този момент състезавайки се за Съединени американски щати.
 Ига Швьонтек: Много съм горда по какъв начин се оправих душевен Ига Швьонтек: Много съм горда по какъв начин се оправих душевен
„ Благодаря на публиката, че ме поддържаше във финала. Опитах се, само че Ига заслужи успеха. В момента не я одобрявам изключително доста, само че това ОК “, пошегува се Онс Жабер след провалянето от Ига Швьонтек.

„ Това значи доста за мен. Опитвам се да реализира още повече. Една от задачите ми е да печеля купа от Големия шлем. Надявам се, че мога да вдъхновя повече и повече младежи, това също ми е цел. Това е единствено началото “, разяснява още тенисистката от Тунис.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР