Финалистът в скока на височина - Тихомир Иванов, си постави

...
Финалистът в скока на височина - Тихомир Иванов, си постави
Коментари Харесай

Тихомир Иванов: Искам нов личен рекорд във финала

Финалистът в скока на височина - Тихомир Иванов, си сложи за цел възстановяване на напълно пресния му персонален връх във финала на международното състезание в неделя. Плевенчанинът съумя да се класира измежду най-хубавите 12, откакто преодоля 2,31 м - ново върхово достижение в кариерата му.

" Квалификацията към този момент завърши, не желая да мисля за нея. Ще насоча вниманието си единствено върху финала, тъй като това е друго съревнование. Половината участници ще са там, само че това е към този момент радикално друго съревнование, всеки желае да даде максимума от себе си, аз също. Готов съм да пъдя персонален резултат във финала и по-предно класиране ", убеден е българският лекоатлет.

" След превъзмогването на височината просто бях благополучен, че съм минал сполучливо след второто усилване и това ми обезпечи край. Щастлив съм, първо международно състезание и към този момент край. Надявам се в неделя да скачам малко по-добре и още веднъж да си подобря персоналния резултат. Днес правех доста фаулове, знаете, че по принцип не е обикновено за мен. Надявам се в неделя да скачам по-чисто. От друга страна обаче тези фаулове ме накараха да вляза в надпреварата малко по-добре, с по-хубави опити на по-високите височини ", добави той.

Иванов е дебютант на международни финали. През 2016 година той взе участие на олимпийските игри в Рио де Жанейро, където се класира 10-и.

Финалът на дисциплината му в Лондон е в неделя (13 август) от 21:00 ч.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР