Финалистът от UK Championship Шон Мърфи отпадна още в първия

...
Финалистът от UK Championship Шон Мърфи отпадна още в първия
Коментари Харесай

И Шон Мърфи отпадна още в първия кръг на световното по снукър

Финалистът от UK Championship Шон Мърфи отпадна още в първия кръг на международното състезание по снукър. 35-годишният англичанин, който заема осмото място в международната класация, позволи трагична загуба с 8:9 фрейма против уелския квалификант Джейми Джоунс.

Мърфи имаше задатък от 8:5, само че позволи фрапантен поврат и за повторно в последните три години отпада още на старта в " Крусибъл ". Миналогодишният шампионат също беше разочароващ за международния първенец от 2005 година, който тогава беше отстранен във втория кръг.

Джоунс, за който това е едвам трето присъединяване в " Крусибъл ", се трансформира в черна котка за Мърфи. Преди шест години уелсецът още веднъж в профил англичанина в първия кръг, като за него това беше дебютен мач на международно състезание.

Отпадането на Мърфи е втората огромна изненада от началото на шампионата. В събота първенецът в " Крусибъл " за 2014, 2016 и 2017 година Марк Селби позволи ненадейно тежка загуба с 4:10 фрейма против ветерана Джо Пери.

Мърфи стартира мощно мача с Джоунс, макар че загуби първия фрейм. Световният първенец за 2005 година завоюва четири следващи партии, като в третата записа най-голямата серия от началото на шампионата - 137 точки.

Повратен миг в първата сесия се оказа фрейм №6, който Мърфи загуби макар брейк от 58 точки. След това финалистът от UK Championship поведе с 5:2, само че Джоунс стопи изоставането си след серии от 94 и 114 точки.

Уелсецът започва чудесно и втората сесия, като направи брейк от 67 точки и изравни резултата. Мърфи отговори със серия от три следващи фрейма, в които записа 59, 102 и 101 точки, с цел да вземе стабилен задатък от 8:5 преди почивката.

Джоунс обаче не се съобщи и още веднъж съумя да стигне до тъждество при 8:8. Мърфи измъкна завързания фрейм №17 и се приближи на един от успеха при 9:8. 30-годишният уелсец още веднъж изравни след най-високата си серия в мача - 124 точки, след което взе рано превъзходство в решаващия 19-и фрейм и довърши зрелищния поврат.

Във втория кръг Джоунс ще се изправи против един от най-прогресиращите играчи в последните сезони - Кайрън Уилсън. 26-годишният англичанин, който е подложен под №9, мина стремително през първия кръг след победа с 9:3 против двукратния финалист в " Крусибъл " Матю Стивънс.

Победителят от дуела сред Джоунс и Уилсън ще спори за място на полуфиналите с Джо Пери или първенеца от " Мастърс " Марк Алън, който започва шампионата с безапелационен триумф с 10:5 против Лиъм Хайфилд.

Още един дуел от втория кръг към този момент е прочут. Петкратният международен първенец Рони О`Съливан, който потегли с сложен поврат против Стивън Магуайър, ще играе с Али Картър, против който завоюва два от трофеите си в " Крусибъл " - през 2008 и 2012 година

Другият прочут осминафиналист е китаецът Хаотян Лю. 20-годишният дебютант в " Крусибъл " чака спечелилия от мача сред Бари Хоукинс и Стюарт Карингтън.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР