Финалът ще е на 8 февруари в София, когато ще

...
Финалът ще е на 8 февруари в София, когато ще
Коментари Харесай

Маратон в подкрепа на Пирин тръгна от Свиленград

Финалът ще е на 8 февруари в София, когато ще бъде и следващият митинг „ Спаси Пирин. Спаси България “.

Трима запалянковци дадоха началото на маратона. Бегачите ще преминат през огромна част от градовете, които към този момент повече от месец стачкуват в отбрана на Пирин.

Засега, ще бягаме до Хасково, където други ще поемат щафетата, само че в случай че ни устоят силите, може да достигнем и Асеновград, показа един от основателите и участник в маратона - Огнян Христонев в изявление за „ Старият мост “. Преди да тръгнат той взе свитък с обръщение, който ще се предава щафетно на останалите участници по маршрута.

Всеки град ще запише посланието си към ръководещите в символичната щафета, с цел да приключи в София.

Приблизителният маршрут на маратона е 440 км. Вече има основано и събитие във Facebook: Run for Pirin - Run for Bulgaria, където всеки, който демонстрира интерес, ще може да съобщи желанието си да се включи в някой от стадиите и да се запознае с изискванията за присъединяване.

"След старта маратонът ще продължи до Хасково, а на идващия ден ще се насочи към Асеновград, след това към Пловдив, Пазарджик, Велинград, Разлог (не минава през Юндола, а през път с лимитирано придвижване и третокласна пътна мрежа), Благоевград, Дупница, София. Очакваме да се включат и известни персони в избрани стадии. Чрез медиите се надяваме да ни чуят и повече хора и да се включат в митингите. Имаме и концепция за знаме. Ще използваме вид на слогана за европредседателството ни “, показа Христонев.

Снощи се организира следващ седми митинг в отбрана на парк “Пирин “.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР