Финалът на УЕФА Шампионската лига 2022/23 ще се проведе на

...
Финалът на УЕФА Шампионската лига 2022/23 ще се проведе на
Коментари Харесай

Има ли фаворити в четвъртфиналната фаза на Шампионска лига

Финалът на УЕФА Шампионската лига 2022/23 ще се организира на олимпийския стадион Ататюрк в Истанбул в събота, 10 юни 2023 година Началото му е определено в 21:00 ч. CET (22:00 локално време).

Стадионът е издигнат в поддръжка на кандидатурата на Турция за хазаин на Олимпийските игри през 2008 година Открит е през 2002 година, като разполага с над 75 000 места.

Предстоящият край ще бъде втория огромен край на УЕФА, който ще се организира на Олимпийския стадион Ататюрк. На същото място Ливърпул победи Милан с дузпи във финала на Шампионската лига през 2005 година Червените победиха макар изоставането си с 3:0 на полувремето – „ Чудото от Истанбул “, считано за едно от най-сензационните завръщания в историята на европейския футбол.

68-ият сезон на елитното европейско клубно състезание, 31-ви - откогато беше преименуван на УЕФА Шампионска лига, стартира на 21 юни 2022 година и ще завърши с финала на 10 юни 2023 година

Кои са тимовете, които ще премерят сили на четвъртфинала

Първите мачове ще се играят на 11-и или 12-и април.

Реал Мадрид против Челси

Бенфика против Интер Милано

Манчестър Сити против Байерн Мюнхен

Милан против Наполи

 

 

Реваншите са на 18-е или 19-е април. А през май предстоят полуфиналните мачове. На 9-и и 10-и май са първите срещи, а реваншите - на 16-и и 17-и май.

Челси и Ман Сити имат шансове да се изправят един против различен на полуфиналите, в случай че и двата тима завоюват четвъртфиналите си.

В същото време следва напълно италианско дерби на четвъртфиналите - първенецът на Серия А Милан се изправя против сегашния водач Наполи.

В мач от осминафиналите Челси победи Борусия Дортмунд с общ резултат 2-1, само че в този момент е изправен пред по-сериозен противник, с цел да доближи измежду четирите най-хубави тима.

Ако Челси и Сити продължат напред  и през последните четири мача на Шампионската лига, това ще значи шест мача сред двата клуба единствено през този сезон.

Какви са прогнозите на букмейкърите

В първите дуели от четвъртфиналите  определя като спечелили с по-голям късмет Манчестър Сити (срещу Байерн Мюнхен) и Реал Мадрид (срещу Челси).

За най-вероятен първенец при дълготрайните предвиждания на този стадий букейкърът е определил Манчестър Сити, следван от Наполи и от Байерн Мюнхен. Реал Мадрид е едвам четвърти - с коефициент 8.00.

 

 

Отговорен хазарт 

Участието в хазартни игри крие риск от насърчаване на взаимозависимост, като efbet е измежду фирмите, които съществено обръщат внимание на проблемите, които хазартът може да аргументи! Повече информация по отношение на виновния хазарт и предварителната защита от опасности е налична в секция „ Разумно залагане “ на efbet.com и в уеб страницата на Национална агенция за приходите. 

 

 

 

Снимка: theanfieldwrap.com


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР