Финалът на световното първенство по ръгби ще бъде поовторение на

...
Финалът на световното първенство по ръгби ще бъде поовторение на
Коментари Харесай

Дузпа в края изпрати Южна Африка на финал на световното по ръгби

Финалът на международното състезание по ръгби ще бъде поовторение на конфликта от 2007 година, откакто един против различен ще се изправят Южна Африка и Англия. Във втория полуфинал в Йокохама южноафриканците се постановиха с 19:16 над Уелс и по този начин предотвратиха напълно английски конфликт. Ден по-рано Англия детронира международния първенец от последните две шампионати Нова Зеландия.

Преди 12 години Южна Африка победи Англия с 15:6 на шампионата във Франция.

Това ще бъде трети край за африканците, които досега са единствения отбор, взел участие в разногласието за купата, който няма загуба. Южна Африка завоюва купата през 1995 година, налагайки се с 15:12 над Нова Зеландия след продължения.

За Англия финалът е четвърти след 1991, 2003 и 2007 година Тимът завоюва купата през 2003 година, воден от легендата Джони Уилкинсън.

Полуфиналът в Йокохама беше доста оспорван и беше решен от тъкмо изпълнен углавен удар от Андре Полард в 76-ата минута.

През първата част Южна Африка поведе с 9:6 след три точни изстрела на Полард, а за Уелс две дузпи означи Дан Бигар. След почивката двата отбора бяха още по-агресивни, катоо Бигар изравни шест минути след началото.

 Дузпа в края изпрати Южна Африка на край на международното по ръгби
© Reuters

Есе на Де Аленде и спомагателен удар на Полард дадоха задатък на южноафриканците, който беше обезвреден оот есе на Адамс и спомагателен удар от Халфпени. Стигна се до няколко неточности от двата отбора в офанзива и решителният удар на Полард единствено четири минути преди края.

Финалът на международното състезание е на 2 ноември.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР