Финалът на Шампионска лига през 2022 г. ще се играе

...
Финалът на Шампионска лига през 2022 г. ще се играе
Коментари Харесай

Финалът на Шампионската лига се мести от Русия в Париж

Финалът на Шампионска лига през 2022 година ще се играе в Париж, откакто Русия беше лишена от семейството поради нашествието в Украйна, заяви BBC.

Финалът на най-престижното клубно съревнование в Европа трябваше да се играе в Санкт Петербург на 28 май.

След среща в петък УЕФА удостовери, че мачът няма да се организира на " Газпром Арена ".

Вместо това европейският футболен управителен орган реши, че ще се организира на стадион " Стад дьо Франс " в Париж.

УЕФА изрази " признателност и благодарност “ на френския президент Еманюел Макрон за " персоналната му поддръжка и уговорката най-престижната игра на европейския клубен футбол да бъде преместена във Франция във време на несравнима рецесия “.

УЕФА заявява, че дружно с френското държавно управление ще поддържа напъните за спасяването на украинските футболисти и техните фамилии.

На срещата в петък УЕФА подреди също на съветски и украински клубове и национални тимове да играят домакинските си мачове надалеч от района.

" Спартак " - Москва е единственият съветски тим, останал в европейската клубна конкуренция този сезон, като доближи до финала на Лига Европа.

" Спартак ", дружно с други съветски и украински тимове, " ще би трябвало да играят домакинските си мачове на неутрални места до друго разпореждане ", сподели УЕФА.

Русия и Украйна би трябвало да изиграят плейофните мачове за Световното състезание по футбол 2022 за мъже през март, като ФИФА съобщи в четвъртък, че следи обстановката в района.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР