Финалът на най-голямото балканско музикално шоу Zvezde Granda започва в

...
Финалът на най-голямото балканско музикално шоу Zvezde Granda започва в
Коментари Харесай

Финалът на най-голямото музикално шоу на Балканите „Zvezde Granda” – на живо по nova.bg

Ф иналът на най-голямото балканско музикално шоу „ Zvezde Granda ” стартира в събота от 22.00 ч. Българските фенове ще могат да го гледат онлайн – извънредно на уеб страницата ни nova.bg. Грандиозният театър вълнува родната публика поради отличното показване на надарения Янко Янков. 26-годишният перничанин надделя жестока конкуренция, с цел да си обезпечи присъединяване в последния, 14-и кръг от надпреварата. Той е първият българин, достигнал до финала. Яни направи възторг измежду почитателите освен у нас, само че и в прилежаща Сърбия. Това предаде . 

От България не може да се гласоподава за Яни посредством SMS по време на живото предаване. Певецът прикани да го подкрепим, като последваме и харесаме неговата фотография. Ако точно той се окаже любимецът на почитателите на шоуто, ще получи 50 гласа на финала. 

В изявление за артистът описа за предстартовата тресчица, за изминатия сложен път, за това по какъв начин един чужденец става любимец на локалната аудитория и за какво реши да рискува, изпълнявайки български фолклорни песни в четири следващи кръга от конкуренцията.

„ За мен фактът, че стигнах дотук, е една голяма победа. Щастлив и задоволен съм от представянето си, просто тъй като „ Zvezde Granda ” е един извънредно сложен формат за всеки участник. Първият прелиминарен кръг беше още на 6 юни 2023 година Така че към този момент е предходна цяла година, откогато влязох в борбата ”, показа Янков.

Той изясни, че на финала гласоподава единствено и само публиката. „ За страдание сърбите, на доста от които съм любимец, просто нямат обичаи да гласоподават толкоз. Наскоро сътрудници ми споделиха, че те гласоподават минимум, а най-активни в това отношение са хората от Македония и Босна и Херцеговина. В множеството случаи спечелилият се дефинира от фенската маса. Моята фенска маса просто няма право да даде вота си, тъй като не е някогашна сръбска република. Така че не мисля, че имам кой знае какъв брой шансове да печеля финала. Но каквото и да стане, ще го приема. Всички 20 души на финала заслужават да завоюват ”, показа още изпълнителят.

​Той изясни, че постоянно е залагал на българския фолклор, тъй като той е извънредно въздействащ.

„ Изпълнявах всички песни акапелно и журито ми даваше най-високата оценка - 6. Съдиите признаха, че са били впечатлени от осъществяванията ми, въпреки да не са разбирали нищо от текста ”, показа Янков.

Той сподели още, че присъединяване му в сръбското шоу е сбъдната фантазия, тъй като от дете харесва тази музика. „ И може би по-важното - нямаше различен метод да покажа това, което мога, на публиката в България. Защото, колкото и парадоксално да е, аз желая да се развъртвам в България. Но в случай че бях избрал да вземам участие в някой от нашите музикални формати, да вземем за пример, щеше да е невероятно да съумея. Просто балканската музика у нас не се толерира. Затова желаех да си сверя и часовника със сърбите. Да видя по какъв начин ще се одобри това, което върша, от хората, които я основават. И съм доста благополучен, тъй като явно съм на прав път. Покрай присъединяване ми в „ Zvezde Granda ” виждам едно обединяване и измежду българите. Толкова доста хора ми писаха и звъняха да ми пожелаят триумф и да ми кажат, че се гордеят с мен. Затова ще кажа отново: даже да не печеля, за себе си аз към този момент съм победител ”, споделя надареният музикант. 



Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР