Финал преди финала – Манчестър Сити“ приема Реал“ (Мадрид) в

...
Финал преди финала – Манчестър Сити“ приема Реал“ (Мадрид) в
Коментари Харесай

Може да остане само един: Манчестър Сити или Реал

Финал преди финала – „ Манчестър Сити “ приема „ Реал “ (Мадрид) в реванш от полуфиналите в Шампионска лига.

Сблъсъкът стартира изначало след 1:1 на „ Бернабеу “. Този път „ жителите “ разчитат на своя „ Итихад “, с цел да смъкват „ кралете “ от трона.

Нищо не е в положение да разколебае 14-кратния притежател на трофея. И въпреки всичко домакинският фактор е мощното оръжие на „ небесносините “.

Тимът на Пеп Гуардиола е изиграл през акцията 28 мача вкъщи, а статистиката е убийствена – 26 триумфа, еднакъв и загуба. Само „ Брентфорд “ смълча „ наследник “ Манчестър, а това стана тъкмо преди Мондиал 2022.

В момента „ Сити “ е в серия от 15 следващи победи във всички шампионати пред лична аудитория. Дотук бяха записани разгроми с 5:0 („ Копенхаген “), 6:0 против „ Бърнли “ за ФА Къп и 7:0 над „ Република България Лайпциг “. Сломен бе и градският противник „ Юнайтед “ с 6:3.

Задава ли се седмицата на „ Сити “, се питат на Острова. Освен реваншът в Европа, още през уикенда „ жителите “ могат да ликуват с купа във Висшата лига. Трофеят ще им бъде връчен при триумф над „ Челси “ в неделя. Възможно е това да стане и при еднакъв, в случай че „ Арсенал “ не успее да победи „ Нотингам “. Домакинството е последно за сезона.

Във Франция пък оповестиха, че ПСЖ желае Бернардо Силва като заместител на Лионел Меси. Играчът е част от „ Сити “ от 2017 година насам. В „ Реал “ също мислят за селекция. Националът на Англия Джуд Белингам е със стъпка по-близо до Мадрид, а офертата към „ Борусия “ (Дортмунд) е на броени дни от реализиране. Според журналиста Фабрицио Романо, „ белия балет “ е подготвен да предложи 100+40 млн. евро за 19-годишния нападателен футболист.

Селекции и сметки обаче ще останат на назад във времето довечера, тъй като ни чака голямо представление на „ Етихад “. В такива мачове постоянно се търсят решителните фигури. Преди година Тибо Куртоа беше извънземен във финала против Ливърпул и в Мадрид се надяват той още веднъж да запечата вратата си. Но някак 0:0 или 1:0 не е визията на неутралния фен. И тогава на напред във времето излизат два тандема. В синьо Де Бройне и Холанд, в бяло Винисиус и Бензема. Статистиката сочи блестящо предимство на синята двойка, само че в един заключителен мач бялата може да вземе превес.

Всеки един от тях е футболен магьосник, само че сякаш най-приляга това да е огромният мач на Ерлинг Холанд. Норвежецът вкара 12 гола в ШЛ през сезона и други 36 във Висшата лига, само че огромните попадения предстоят или не предстоят занапред. Грандиозният сезон на Холанд ще е единствено гола статистика, в случай че през днешния ден той съставлява бледа сянка на себе си, каквато беше на „ Бернабеу “.  И на противоположния полюс Винисиус и Бензема, които към този момент са решавали най-трудните борби на Реал. Двамата са потвърдили на дело, че могат да го вършат.

Каквато и да е увертюрата, огромният театър стартира през днешния ден от 22:00 часа. И след него ще остане единствено един, който ще играе на край против Интер.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР