Финал между първата и втората в женската част на схемата

...
Финал между първата и втората в женската част на схемата
Коментари Харесай

Ясен е женският финал в Мелбърн, ще е исторически за победителката

Финал сред първата и втората в женската част на схемата на Аустрелиън Оупън ще се организира в събота. Това стана факт след измъчената победа на лидерката в схемата Симона Халеп над германката Анджелик Кербер с 2:1 сета.

Румънката надви с 6:3, 4:6, 9:7 за близо два часа и половина игра на корта и по този начин си обезпечи среща с Каролине Возняцки в директния спор за купата. Победителката в този край ще се окичи с първи трофей от Големия шлем в кариерата си, като и двете до момента имат единствено изгубени финали, въпреки и не в Мелбърн.

Мачът стартира извънредно мощно за Халеп, която наложи мощно движение и поведе с 5:0 в първия гейм, реализирайки три пробива. Но Кербер се разсъни и на собствен ред върна два от тях, с цел да понижи на 3:5. Но още веднъж румънката взе всичко в ръце, стигна до три сетбола и осъществя втория от тях за 1:0 след 6:3.

Втората част беше надалеч по-равностойна. Двете си размениха по един бърз пробив в средата ѝ всичко отиваше към тайбрек. Особено откакто германката съумя да избави два брейкбола и да изравни за 4:4.

Но точно тя осъществя пробив в идващия гейм, който съумя да затвърди на третия сетбол в своето подаване в идващия гейм и да докара нещата до решителен трети сет. А в него драмата беше цялостна.

След замяна на пробиви в първите два гейма, мачът вървеше равностойно. И по този начин беше до осмия гейм, в който Халеп проби за 5:3 и се виждаше победителка. Кербер обаче не се съобщи и изравни за 5:5, спасявайки в течение и два мачбола.

На собствен ред германката проби за 6:5 и след това се наложи на Халеп да избавя два мачбола. След като го стори, тя реши всичко в своя изгода в 16-ия гейм на дългия трети сет и осъществя четвъртия си мачбол в мача, с цел да се класира на финала след 9:7 и да продължи фантазията си за първа купа от Големия шлем.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР