Философско есе върху фрагменти от възгледите на Декарт и Монтен

...
Философско есе върху фрагменти от възгледите на Декарт и Монтен
Коментари Харесай

Философско есе върху фрагменти от възгледите на Декарт и Монтен се падна на матурата

Философско есе върху фрагменти от възгледите на Декарт и Монтен беше главната задача на избираемата матура по философия като общообразователен предмет, оповестиха от МОН.

Изборът беше сред " Онези, които вървят доста постепенно, само че постоянно следват правия път, могат да създадат доста повече от други, които тичат, само че се отдалечават от него " на Декарт и " И в случай че можем да бъдем учени с учеността на другите, то мъдри можем да бъдем единствено със личната си мъдрост " на Монтен. От зрелостниците се очакваше също да проучват проблем и да дават отговор на въпроси за емпатията, Едиповия комплекс и добродетелта.

Матурата по философия бе един от трите изпита по общообразователни предмети, които се организираха тази заран. Другите два бяха по история и цивилизации и по математика. Общо 448 зрелостници се явиха на тях. Изпитният вид беше изтеглен тази заран от журналистката от в. " Аз-Буки " Зина Соколова.

Тестът по история и цивилизации съдържаше въпроси, свързани с правата на жителите на Европейски Съюз, борбата при Одрин, Чипровското въстание и други Първата част включваше 15 задания с избираем отговор, а втората 10 задания за основаване на обвързван текст.

Най-много младежи избраха спомагателен изпит по математика – 244. Тестът включваше 23 задания – 20 с избираем отговор и 3 със свободен отговор с обосновка и аргументация на решенията.

В 14:00 часа започнаха спомагателните държавни зрелостни изпити по профилиращите предмети – български език и литература, философия, история и цивилизации, математика. Матурите по избор ще продължат до 3 юни.

Зрелостниците имаха избор сред 27 предмета по профилирана подготовка и 24 по общообразователна.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР