"Философията на Пакет "Мобилност" е много елементарна и много справедлива.

...
"Философията на Пакет "Мобилност" е много елементарна и много справедлива.
Коментари Харесай

Димитър Байрактаров в Делници: Не мога да си представя един депутат да гласува срещу увеличаване заплатите на българския работник и да сочи с пръст Бареков, който защити българските работници! Джамбазки е стимулиран да обслужва тесни корпоративни интереси

"Философията на Пакет "Мобилност " е доста обикновена и доста обективна. За равна работа, получаваш равно възнаграждение. ", това съобщи журналистът и най - неуместен български парламентарист Димитър Байрактаров в студиото на предаването "Делници " по телевизия "Евроком ".

Байрактаров акцентира, че извършващи транспортни услуги в Люксембург да вземем за пример, би трябвало да получават възнаграждение, съгласно резценките в Люксембург и надлежно, в случай че превозвачът прави дъмпинг на другите, това значи, че той го прави на гърба на служащия. Въвеждането на "Пакет 1 " мигновено усилва заплатите на българските водачи. Журналистът показа наблюдаване, че всички те са съгласни с въвеждането на пакет "Мобилност ".

Байрактаров установи обстоятелството, че във вътрешното законодателство на огромна част от европейските страни възбраната за водачите да спят в кабините на камионите си, към този момент съществува. Санкциите за нарушаване на възбраната са солени и все пак превозвачите заплащат тези санкции, само че ги компенсират с ниските заплати, които заплащат на своите водачи.

По мотив изявлението на Джамбазки, че българи са забили нож в гърба на българските превозвачи, Байрактаров изрази подозрения, че на евродепутата Джамбазки и даден тласък, с цел да обслужва тесни корпоративни ползи.

"Не мога да си показва един народен представител да гласоподава против увеличение заплатите на българския служащ, против възстановяване изискванията на труд и да споделя, че е бил предаден и да сочи с пръст този, който е защитил българския служащ. ", отсече Димитър Байрактаров.

Байрактаров изрази предпочитание да участва на спор в студиото на "Делници " дружно с господин Джамбазки, с цел да го попита дали изобщо има тапия за приключено висше обучение, защото такава към момента не е показана от евродепутатът. В отговор, водещият Николай Колев разкри, че Ангел Джамбазки е получавал голям брой предложения за посещение, само че те са били отхвърлени. Пиарите на Вътрешна македонска революционна организация пък са отправяли предизвестия към екипа на "Делници ", името на Красимир Каракачанов да не бъде споменавано.

Както ние от екипът на БиНюз, по този начин и гостът и водещият в студиото стигнаха до извода, че е много по- комфортно за господата от Вътрешна македонска революционна организация да гостуват в малките екрани и продукции, които обслужват самите тях.

Росен Желязков, прочут като главният обвинен по Костинбродската спекулация реагира извънредно остро против пакета "Мобилност ". Запитан по какъв начин си изяснява това, Байрактаров описа, че преди три години е водил спор в Народното събрание, поради предлагането си минималната пенсия в България за бъде 300 лв..

"Аз желаех да ми бъдат показани заложените заплати в европейските планове, от които се усвояват милиарди. Оказа се, че във всички европейски планове заложените разноски за работна заплата са по европейските стандарти. Интересно обаче за какво българските служащи не получават европейско възнаграждение. ", разяснява Байрактаров.

Журналистът даде образец с индикативен случай със градежа на автомагистрала "Люлин ", който се извършваше от турска компания. Турските служащи получаваха европейски заплати, а техните сътрудници български служащи получаваха по 600 лв. заплата.

"Изпитвам голямо почитание към българския бизнес, само че той би трябвало два се научи да заплаща труда на хората, тъй като като родители ние поставяме старания да образоваме децата си да вземем за пример, което е ужасно огромна инвестиция. ", показа Байрактаров.

Гостът разкри, че в границите на един ден е получил десетки позвънявания от български водачи с молба да поздрави Николай Бареков за ясната му позиция. Шофьорите не стачкуват, тъй като те схващат, че пакетът "Мобилност " е в тяхна изгода.

Преди години превозвачите потърсиха Димитър Байрактаров като проверяващ публицист, да отбрани интереса им от един страховит рекет, който се извършваше на митниците в Молдова и Украйна. Нито една медия и нито един публицист не се осмели да го направи, тъй като рискът да не се върне жив в България беше голям.

БиНюз напомня, че само Димитър Байрактаров отиде на място и снима със скрити камери по какъв начин българските превозвачи биват изнудвани и по какъв начин би трябвало да заплащат за всеки курс солидни откупи на митницата. Тази процедура бе прекратена след намесата на журналиста, откакто неговото следствие отприщи необятен интернационален скандал.

В тази връзка Димитър Байрактаров не може да бъде упрекнат, че има нещо срещу первозвачите, само че самият той бе безапелационен, че не може да бъде безучастен, когато става очевидец на употреба на българските водачи.

"Европа няма изгода да бъде Европа на три скорости, да бъде Европа с двойни стандарти. Не мога да приема българските жители да се усещат втора употреба хора. ", заключи Байрактаров.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР