Филмите Опенхаймер и Клети създания триумфираха на британските награди БАФТА,

...
Филмите Опенхаймер и Клети създания триумфираха на британските награди БАФТА,
Коментари Харесай

Очаквано! Опенхаймер и Клети създания триумфираха на наградите БАФТА

Филмите " Опенхаймер " и " Клети създания " победиха на английските награди БАФТА, които бяха раздадени довечера (18 февруари) в Лондон.

Биографичната драма на Кристофър Нолан водеше с 13 номинации и завоюва 7 оценки, в това число за най-хубав филм. Кристофър Нолан победи в категорията за най-хубав режисьор, Килиън Мърфи сграбчи статуетката за най-хубав артист във водеща роля, а Робърт Дауни-джуниър бе отличен за най-хубав поддържащ артист. Филмът завоюва и в категориите за монтаж, кинематография и истинска музика. С тези награди " Опенхаймер " продължава да става все по-категоричен кандидат за " Оскар ".

" Клети създания " следваше " Опенхаймер " с 11 номинации и завоюва 5 статуетки. След като сграбчи " Златен глобус " за най-хубава водеща актриса в мюзикъл или комедия, Ема Стоун бе отличена и с премия БАФТА за водещата си роля във кино лентата на Йоргос Лантимос. Тя победи в конкуренция с Марго Роби, Кери Мълиган, Сандра Хюлер, Фантазия Барино и Вивиан Опара. " Клети създания " победи и в категориите за образни резултати, дизайн на продукцията, грим и прически, както и дизайн на костюмите.

С три статуетки бе отличен " Зоната на интерес " на Джонатан Глейзър. Продукцията бе оповестена за най-хубав английски филм и за най-хубав филм, който не е на британски език. " Зоната на интерес " завоюва и в категорията за тон

За най-хубава актриса в поддържаща роля бе оповестена Да'Вин Джой Рандолф за ролята си в " Останалите ". Наградата за кастинг също отиде при екипа на " Останалите ".

" Анатомия на едно рухване " продължава своя напредък и също завоюва БАФТА. Филмът на Жюстин Трие победи в категорията за автентичен сюжет. Наградата за приспособен сюжет отиде при Корд Джеферсън за " Американска литература ".

" Момчето и чаплата " предстоящо бе разгласен за най-хубава анимация, а " 20 дни в Мариупол " завоюва в категорията за документален филм. Филмът за войната в Украйна най-вероятно ще завоюва и " Оскар ".

Отличието за най-хубав дебют на английски сценарист, режисьор или продуцент отиде при екипа на кино лентата Earth Mama. За изгряваща звезда бе оповестена Миа Маккена-Брус поради присъединяване с в " Как да вършим секс ".

" Барби ", " Маестро " и " Убийците на цветната луна " - филмите, които също имаха много номинации, не завоюваха нито една премия.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР