Филмите Опенхаймер“ и Клети създания“ спечелиха най-много награди на Британската

...
Филмите Опенхаймер“ и Клети създания“ спечелиха най-много награди на Британската
Коментари Харесай

Ема Стоун и Килиън Мърфи триумфират на БАФТА

Филмите „ Опенхаймер “ и „ Клети създания “ завоюваха най-вече награди на Британската академия за кино и телевизия – БАФТА.

Критиката и букмейкърати считат, че с следващия куп от оценки филмът „ Опенхаймер “се трансформира в главен кандидат да победи и на „ Оскар “-ите след три седмици.

Килиан Мърфи, Робърт Дауни-джуниър и режисьорът Кристофър Нолан бяха отличени за работата си по „ Опенхаймер “. Мърфи беше разгласен за най-хубав артист за ролята на Джей Робърт Опенхаймер, прочут като бащата на атомната бомба, до момента в който Дауни-джуниър завоюва премията за най-хубава поддържаща мъжка роля.

Драмата завоюва общо седем награди БАФТА, в това число за най-хубав филм. Обявеният за най-хубав режисьор Кристофър Нолан благодари на актьорския състав, воден от „ несравнимия и смел Килиън Мърфи “ и също по този начин призна заслугите на всички подкрепили кино лентата „ за това, че са се заели с нещо тъмно “.

„ Клети създания “ отнесе пет награди, в това число най-хубава женска роля на Ема Стоун. За поддържаща женска роля бе отличена Да’Вайн Джой Рандолф за играта си в „ Заседнали “.

Изненадващо като обявяващ премията на „ Опенхаймер “ “ за най-хубав филм се появи 62-годишният Майкъл Джей Фокс, който повече от 30-години е болен от Паркинсон. Той получи бурни аплодисменти от публиката.

Макар и с много номинации филми като „ Барби “, „ Маестро “ и „ Убийците на цветната луна “ не завоюваха нито една премия.

Принцът на Уелс, който е президент на БАФТА, зае своето място измежду холивудските суперзвезди в първия си почитан кралски ангажимент след скорошната интервенция на брачната половинка му Кейт. Медиите разясняват, че въпреки и постоянно гласуващите за БАФТА и „ Оскар “ да имат разминавания, упованията този път са, че „ Опенхаймер “ ще повтори триумфа си и на церемонията на 10 март в Dolby Theatre в Лос Анджелис.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР