Филмите Железният човек (2008 г.), Когато Хари срещна Сали (1989

...
Филмите Железният човек (2008 г.), Когато Хари срещна Сали (1989
Коментари Харесай

Железният човек е признат за национално богатство

Филмите " Железният човек " (2008 г.), " Когато Хари срещна Сали " (1989 г.) и анимационният филм " Малката нимфа “ (1989 г.) са включени в Националния кино указател на библиотеката на Конгреса на Съединени американски щати, заяви списание Variety.

" Железният човек " е филмът, сложил началото на киновселената на " Марвел ". Той е огромното завръщане на артиста Робърт Дауни Джуниър в киното и се трансформира в един от най-касовите филми за супергерои. Има две продължения. " Когато Хари срещна Сали " пък е в топ 10 на Американския кино институт в категорията сантиментална комедия. Филмът задава, само че не намира отговор на въпроса " Могат ли мъжете и дамите да бъдат просто другари? ".

В обновения лист са включени общо 25 кино лентата, измежду които " Кери " (1976 г.) по едноименния разказ на Стивън Кинг, мюзикълът " Лак за коса " (1988 г.) и " Сирано дьо Бержерак “ (1950 г.).

" Филмите се трансфораха в съществена част от американската просвета. Горди сме, че можем да прибавим към Националния указател още 25 кино лентата, основани от група ярки и разнородни създатели, и да съхраним нашето кино завещание “, цитира списанието думите на Карла Хейдън, чиновник на библиотеката на Конгреса.

Понастоящем в регистъра са включени 850 кино лентата и анимационни филми, които се смятат за културни полезности на Съединени американски щати.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР