Филмът за комиксовия герой Жокера“ излезе само преди броени дни,

...
Филмът за комиксовия герой Жокера“ излезе само преди броени дни,
Коментари Харесай

Обединени от кауза, в полза на бранда - Жокера ще ви научи как

Филмът за комиксовия воин „ Жокера “ излезе единствено преди броени дни, а към този момент натрупа близо 300 млн. $ доходи в международен мащаб. Ако сте го гледали, сте наясно със сюжета - Жокера поставя началото на едно цяло ново придвижване на тълпите от долната класа в град Готъм. Така той се трансформира в гласа на хиляди хора. Подобно е и ситуацията с марките.

Според Скот Гудсън, създател на StrawberryFrog, живеем в свят, в който разнородни тълпи от хора непрекъснато се сплотяват към някаква идея. Тогава по какъв начин да ги обединим към тази на нашия бранд? Ако това е, което желаете да постигнете, ето какви въпроси би трябвало да си зададете.

От какво не сте задоволени?

Какво ви смущава в културата или в обществото? От какво сте недоволни? Има ли някаква огромна потребност, която виждате, само че в същото време никой не загатва за нея? Тук става въпрос за просвета, а не за атрибутите на продукта ви. Например можете да сте незадоволени от това, че не можете да си позволите добра грижа за здравето.

Кой е врагът?

Това е кристализацията на злодея. Ако вземем образеца нагоре, тогава врагът ще е неприятната здравна система. Да знаете против какво застава марката ви може да даде фокус и сила на това какво съставлява самата тя. Помислете против какво желаете да се борите, коя неправда, загуба или неравноправие в света ще смятате за собствен зложелател.

А зад какво заставате?

Компаниите, организациите и марките, които желаят да образуват придвижване, би трябвало въпреки всичко да заемат позиция за нещо. Можете да застанете зад нова визия в опазването на здравето, да речем, следвайки образеца нагоре. Трябва да заявите ясно пред своите клиенти какво подкрепяте.

Какви дейности могат да засилват придвижването ви?

Какво би трябвало да предприемете, с цел да стане придвижването ви факт? Какво притежавате? Изградете си тактика и я оставете да ръководи маркетинговия ви проект и да въодушевява решенията ви, изключително при разпределянето на бюджета и ресурсите, разпределени за подкрепяне на вашето придвижване.

По материал на Marketingdive.com, създател: Габриела Беличовска
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР