Филмът Януари“ на режисьора Андрей Паунов ще бъде показан в

...
Филмът Януари“ на режисьора Андрей Паунов ще бъде показан в
Коментари Харесай

Филмът Януари“ на Андрей Паунов с прожекция в Берлин

Филмът „ Януари “ на режисьора Андрей Паунов ще бъде показан в Берлин в границите на десетото издание на „ Дългата берлинска нощ на филмовите фестивали “. Българската лента, въодушевена от едноименната пиеса на Йордан Радичков, ще бъде излъчена през днешния ден от 23:00 часа локално време на адрес: Kulturfabrik Moabit & Filmrauschpalast, оповестиха от Българския културен институт в Берлин. 

Сюжетът на кино лентата вкарва феновете посред нищото, където петима мъже са заседнали в снежна стихия. Човек би трябвало да прекоси гората, с цел да стигне до града, само че това е полуда в разгара на зимата - пътят е заснежен, можете да се изгубите и да замръзнете, вълците са гладни и се чуват да вият цяла нощ и кой знае какви още същества бродят из тези гори, споделя уеб сайтът Bulldog Film Distribution.

Все отново рано сутринта Петър Моторов е впрегнал шейната си и е тръгнал към града. Никой не го е видял, само че падащият сняг към момента не е заличил изцяло следите му. Когато шейната се връща, Петър Моторов не е на нея. Вътре мъжете намират единствено коженото му палто, пушката му и замръзналото тяло на вълк. Къде е Петър Моторов и какво се е случило с него? Петима мъже, попаднали в невъзможност сред живота и гибелта, предишното и сегашното, познати и непознати, се пробват да разрешат тайнственост, която постепенно ги гълтам, написа още уеб сайтът.



Филмът „ Януари “ с присъединяване на Самуел Финци, Йосиф Сърчаджиев, Захари Бахаров, Малин Кръстев, Леонид Йовчев и Малин Кръстев, който от 20 януари е по българските, английските, виенските и берлинските кина, е притежател на премията за най-хубава постановка на 26-ото издание на Международния София Филм Фест, специфичната премия на журито на фестивала „ Златна роза ’21 “ и премията на колегия „ Критика ” – Съюз на българските кино дейци. Отзиви за „ Януари “ разгласиха редица английски и интернационалните издания и критици.

Режисьорът Андрей Паунов бе определен измежду четиримата задгранични режисьори, които да снимат филми за южна Естония като част от акцията „ Тарту – европейска столица на културата 2024 “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР