Филмът Времето е наше на режисьора Петър Попзлатев ще даде

...
Филмът Времето е наше на режисьора Петър Попзлатев ще даде
Коментари Харесай

Акцентите в Киномания 2018

Филмът " Времето е наше " на режисьора Петър Попзлатев ще даде началото на тазгодишното издание на фестивала " Киномания ". В дните сред 15 и 29 ноември ще забележим над 60 от най-новите и награждавани заглавия на българското и международното кино. Филм, отдаден на Папа Франциск и ирония за Силвио Берлускони са измежду акцентите. В програмата е включена и лентата със заглавие " Всички знаят " с присъединяване на Пенелопе Круз и Хавиер Бардем.


Наистина ли идва смяната след 89-та година и по какъв начин се случва тя? Този път обликът на прехода се появява във " Времето е наше " на режисьора Петър Попзлатев. Филмът за паметта и уроците от предишното е по претекстове от романа на Владимир Зарев " Разруха ", а измежду актьорите ще забележим Руши Виденлиев и Елена Телбис.
Петър Попзлатев, режисьор: 30 години по-късно постигнали ли сме вътрешно тази човешка независимост? Успяли ли сме, най-малко моите връстници, да създадат своята изповед.
Италия, дами, власт и кавги. Бившият министър председател Силвио Берлускони се трансформира в основен воин от филм на Паоло Сорентино.
Владо Трифонов, програматор на " Киномания ": Това е в действителност доста смела ирония, каквато единствено актьор като Сорентино може да направи. Да, факт е, че Берлускони не е на власт в Италия, само че мисля, че този филм би се появил от този създател, даже в случай че той беше на власт.
Няма значение какво ни разделя, тъй като неговите думи ни сплотяват. С всяко свое обръщение папа Франциск сближава религията и хората. Казва, че разликите ни плашат, само че с помощта на тях израстваме. А компликациите се преодоляват с обич.
Владо Трифонов, програматор на " Киномания ": Филмът на Вендерс за Папа Франциск също е доста забавен, тъй като той като един същински католик прави справедлив портрет на тази доста авторитетна персона, каквато е този папа.
Филмът с присъединяване на Пенелопе Крус и Хавиер Бардем, който откри фестивала в Кан също е включен в програмата.

" Киномания " 2018 стартира на 15 ноември.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР