Филмът Смърт край Нил оглави бокс-офис класацията на Северна Америка

...
Филмът Смърт край Нил оглави бокс-офис класацията на Северна Америка
Коментари Харесай

„Смърт край Нил“ оглави бокс-офис класацията на Северна Америка

Филмът " Смърт край Нил " оглави бокс-офис класацията на Северна Америка с доходи от 12,8 милиона щатски $ през уикенда, оповестиха международните осведомителни организации.

Дългоочаквана екранизация на едно от най-емблематичните творби на Агата Кристи е дело на режисьора Кенет Брана. Той се превъплъщава и в ролята на популярния детектив Еркюл Поаро. Във кино лентата вземат участие също Том Бейтман, Анет Бенинг, Ръсел Бранд, Гал Галдот и други Адаптацията на романа на Агата Кристи е дело на Майкъл Грийн, който работи и по сюжета на " Убийство в Ориент Експрес " (2017 г.), чието продължение е " Смърт край Нил ".

Детективът Еркюл Поаро потегля за Египет на отмора, която е прекратена поради грубо ликвидиране на борда на кораба " Карнак ". Налага се той да се заеме с следствие на гибелта на младоженци, открити мъртви по време на медения си месец в Кайро.

" Смърт край Нил " се показа в премиерното си лъчение съгласно упованията, които бяха за доходи сред 11 милиона и 14 милиона щатски $, отбелязва сп. " Варайъти ", представено от Ройтерс. Продукцията струваше към 90 милиона щатски $, като имаше и спомагателни разноски поради няколкото спирания, наложили се поради пандемията от COVID-19.

Филмът излезе по кината преди финалния мач от шампионата на Националната футболна лига на Съединени американски щати, който беше през вчерашния ден - уикенд, в който американците избират да останат пред тв приемниците поради " Супербоул " и визитата на киносалоните остава на назад във времето.

В интернационалния бокс-офис " Смърт край Нил " осъществя доходи от 20,7 милиона щатски $ от 47 задгранични пазари. Продукцията към момента не се излъчва в Китай.

Комедията " Кретените вечно " се подрежда на втора позиция в бокс-офиса на Северна Америка с осъществена облага от 8,05 милиона щатски $ през миналия уикенд. От излизането си по киносалоните на 4 февруари филмът на режисьора Джеф Тремейн и присъединяване на Джони Нокс, Стив-О, Ерик Андре и други, е спечелил 37,4 милиона щатски $. Доста добър резултат за продукция с бюджет от едвам 10 милиона щатски $, отбелязва " Варайъти ".

На третото място в бокс-офис класацията на Северна Америка се подрежда сантименталната комедия " Омъжи се за мен " с присъединяване на Дженифър Лопес и Оуен Уилсън, която дебютира в киносалоните на 11 февруари. Приходите през уикенда от продукцията, дело на режисьора Кат Койро, възлизат на 8 милиона щатски $.

Музикална звезда, в чиято роля е Лопес, взема решение да се омъжи за собствен изцяло чужд почитател, присъстващ на неин концерт. Оуен Уилсън се превъплъщава в почитателя-късметлия. Импулсивното решение певицата взима, откакто хваща в невярност половинката си - също набиращ известност реализатор, в чиято роля е Малума.

На четвърто място в бокс-офис класацията на Северна Америка е " Спайдър-мен: Няма път към дома " с приходи от 7,1 милиона щатски $. Така общите доходи от кино лентата на вътрешния пазар доближат 759 милиона щатски $ и той е напълно покрай третия най-печеливш в историята - " Аватар " (2009 г.), донесъл 760 милиона щатски $ от продажбата ни билети в киносалоните в Съединени американски щати и Канада.

Челната петица на бокс-офис класацията на Северна Америка се добавя от " Blacklight " на режисьора Марк Уилямс, с присъединяване на Лиъм Нийсън, Ейдън Куин, Тейлър Джон Смит и други. Приходите през уикенда от трилъра възлизат на 3,6 милиона щатски $.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР