Филмът Щом мога аз, можеш и ти разказва за живота

...
Филмът Щом мога аз, можеш и ти разказва за живота
Коментари Харесай

Павел Вълнев: Ако не направим промяна, след 20 години няма да има България

Филмът " Щом мога аз, можеш и ти " споделя за живота на най-успелия представител на новата българска емиграция и зам.-председател на Републиканци за България

Никога не съм знаел, че България, това е едно от най-красивите места на света, до момента в който съм живял тук. После като обиколих целия свят видях, че това фактически е по този начин. Тук на всеки залив съм ходил на плаж и за риба бел. на ред. (язовир Доспат). Това е неповторимо място и аз се зареждам. Имаме нещо, което на никое място по света не може да се събере - като географско състояние, като природа... Обаче ръководството за нищо не става.

Проблемът сега на България е, че на такива хубави места се вижда едно затишие, животът го няма, не е същото. И това не е единствено тук. В рамките на три месеца съм обиколил четири пъти цялата страна и на всички места е такова обезлюдяване. Ако сега не вземем ограничения и не създадем някаква смяна, след 20 години няма да има България.

Много хора ме питат: " Ти си имаш всичко, защо ти е да се занимаваш с политика? Това е мръсна работа "... На мен ми писна да ни вършат на балъци, аз съм един от всички българи, които ни прекарват всеки ден ", съобщи Павел Вълнев.

Във кино лентата той споделя, че като са излезли студентските бригади в Америка съумява да замине през 2002 година. " Отивайки там се срещнах с българи, които караха камиони. Идваха на отмора и от диалога сред нас разбрах, че изкарват по 5000 $ на месец. В същото време братовчед ми си беше купил апартамент в Пловдив против Панаира за 25 хиляди $ и аз незабавно ги счетох, че 5 месеца работа са един апартамент. Казах на брат ми да пристигна, оставаме 1-2 години и се прибираме ", споделя той.

 Снимка: Републиканци за България

Павел Вълнев споделя, че са работили на три места - в общината, където е бил чистач, отговарял е за два парка и за центърчето. " Бях в перално помещение, където работих нощна промяна самичък. С брат ми работихме на паркинги за лодки. Сутрин като се прибирах след нощната си промяна, карах на отворен прозорец, тъй като можех да заспя на някой светофар. Усещах, че нямам мощ ", спомня си той.

Остават в Чикаго, работят като разносвачи на пица, сервитьори, чистачи, контрольори на паркинг и водачи. С пари на заем и със свои спестени средства купуват първия си камион.

Година след година при цялостно съблюдаване на разпоредбите укрепват финансово, взимат заеми, купуват още огромни камиони, получават зелени карти, а след това и американско поданство.

Павел Вълнев е на 41 години, фамилен, с две деца. Почти 20 години живее и работи в Чикаго. " България ти става все по-мила и по-скъпа, когато си на хиляди километри ", споделя предприемачът.

" Пaвел е работохолик, човек, който обича да си слага високи цели и да ги сбъдва ", споделя брат му Румен Вълнев и добавя: " Не знам дали е роден под щастлива звезда, само че пред него всяка врата се отваря, той е моторът, вижда нещата 3-4 години напред, постоянно има проект ".

 Снимка: Републиканци за България

Двамата ръководят спедиторски бизнес в Чикаго, щата Илинойс, Съединени американски щати. Притежават 700 камиона и 2000 ремаркета. Компанията им е първа в мощно конкурентна среда и без никаква държавна помощ и политически подкрепи. Имат и други бизнеси в Чикаго и на още няколко континента.

Павел развива неотдавна сполучливи вложения в разнообразни страни от Югоизточна Европа, само че не и в България. Единственият му опит у нас е BITelevision, свободна медия с национално покритие.

И до през днешния ден в Чикаго Павел Вълнев е най-големият донор на българската общественост. Той подкрепя без условия българските църкви, учебни заведения, танцовите сформира, спортните тимове, културните центрове, фестивалите на родния фолклор и турнетата в Америка на български актьори и артисти. Винаги е до хората в радостни и тъжни моменти и постоянно - не на думи.

" Никога не съм се интересувал кой от кое място е. Щом е българин съм се опитвал да оказа помощ ".

Обича да е над нещата и да прости. Винаги, когато при него са идвали хора за помощ или каквото и да е, неговото възприятие за добрина и огромното му сърце, без значение дали би трябвало или не би трябвало, постоянно е подготвен да помогне.

" Хората, гледайки в профил, виждат единствено лъскавата част - какви коли караш, на какви почивки вървиш. Но зад това стои доста труд и неизменност и човек заплаща много висока цена. Това, че съм се захванал с политика също плащам цена, тъй като не се виждам с децата, с жена ми и с родителите, които към този момент са на възраст. Един ден това време ще го търсим. Както и децата, те в този момент са там, само че след години, когато отидат в университет, аз ще ги диря ", споделя зам.-председателят на Републиканци за България.

Вълнев разкрива, че доста пъти е правил от нула невъзможни неща, с цел да има огромен резултат.

" Над хиляда индивида работят за нас в Америка. Много хора знаят единствено за бизнеса ми с камионите, само че аз съм имал всевъзможни бизнеси през тези 20 години. Купувал съм постройка за 5 милиона в рецесията и съм я продавал за 17 милиона. Това съм го правил доста пъти с огромни предприятия, фабрики... Купувам нещо и го препродавам. От там съм направил доста повече, в сравнение с от камионите. В момента имам акции във всички по-големи международни компании, които са включени в портфолиото ми, съм ги купувал в вярното и точното време. Един " Амазон "... преди години в случай че си дал 5 хиляди $, в този момент е 1 милион. Там също имам много добър резултат и скок във финансово положение. През всичките години съм правил верните вложения. Със сигурност съм правил неточности, само че те не са били съдбовни и не са попречи бизнесът да пострада. Като приказваме за бизнес - приказваме и за импорт на най-различни артикули, освен от България, само че и от цяла Европа - от Полша, от Турция и от Китай сме правили дистрибуция на разнообразни артикули, месопреработка, хранителни магазини. Имаме трак стоп - продажба на нефт. Мога да кажа, че оборотът, който вършат всички бензиностанции от София до Бургас, го вършим единствено с един трак стоп. Там стопират двеста камиона, всеки от тях зарежда по 1 звук ", споделя Вълнев.

Във кино лентата " Щом мога аз, можеш и ти " предприемачът споделя, че стартира да се занимава и с енергийни планове - газови централи, фотоволтаици в Северна Македония, Албания и Косово. Има проект и за Сърбия.

" Никога не съм мислил да се занимавам с политика. Даже, когато имах малкия екран, публицистите ме питаха защо ти е тази телевизия, най-вероятно ще се занимаваш с политика. Тогава не съм мислил да се занимавам с политика и им отговорих, че нямам такива планове. В последна сметка мислих дали ще мога да трансформира нещо, тъй като една птичка пролет не прави. След това си направих проект в главата, започнах да приказвам с сполучливи хора по света. Разбрах, че има една сила и е пристигнало времето да създадем някаква смяна, аз съм от тия хора по света, които ни вършат на балъци. За 30 години нищо не се трансформира, единствено едни празни приказки. Дълго обмислях влизането в политиката, приказвах със фамилията ми, с жена ми. Баща ми и брат ми ме поддържаха незабавно, брат ми постоянно е заставал зад мен и се разбрахме, че той ще поеме по-голяма част от бизнеса в Америка, с цел да имам повече време за пътуванията ".

За Павел Вълнев американският предприемач, мултимилионер, човеколюбец с български генезис Шефкет Чападжиев споделя: " Аз знам едно: Павката желае да направи нещо положително за България. Той няма потребност от пари, аз знам това нещо. Той може да живее целия си живот на някой остров, може да си има яхта и да си живее умерено. Това го влече, желае да направи нещо за България. Аз се гордея с него ".

" Имам моя доктрина, че в случай че съумея да убедя 100 индивида като мен, ще тръгнем в вярната посока. Успели хора, които нищо не желаят от страната с изключение на да й оказват помощ. Започвам да намирам такива хора. Тук в България политиците са образец, всички приказват клишета, не приказват истината, скъсали са връзката с хората. Обиколих 4 пъти страната, срещам се с хората, виждам ги в очите и си приказваме за проблемите им, не се тормозя да съм измежду тях, тъй като нищо не съм откраднал или злоупотребил. Аз съм един човек, който постоянно се бори за някаква идея. Където и да отида хората ме посрещат добре и ми се радват ", споделя Вълнев.

Павел Вълнев е един дясномислещ и дяснодействащ човек. Той носи освен своята отговорност, само че и непрекъснатата грижа за огромната си фамилия, за служащите и специалистите си. Посветен на най-новите технологии и системи за ръководство, той е непрестанен внедрител на модерни удобства за хората, които се трудят в фирмите му. За него дадената дума е повече от всеки контракт.

" Ако получа поддръжката на хората, мога да се оправя с всяка една обстановка. Ти си мощен, в случай че чувстваш поддръжката на хората. Искам да погледна всеки един българин в очите и да му кажа: Повярвай в себе си! Щом мога аз, можеш и ти! ", сподели в умозаключение Павел Вълнев.

Агитационен материал на Политическа партия Републиканци за България

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР