Филмът Опенхаймер, разказващ историята на бащата на атомната бомба, триумфира

...
Филмът Опенхаймер, разказващ историята на бащата на атомната бомба, триумфира
Коментари Харесай

Опенхаймер триумфира на наградите Оскар

Филмът " Опенхаймер ", разказващ историята на бащата на атомната бомба, победи на премиите " Оскар " със 7 статуетки на 96-ата гала по раздаването на най-престижните оценки в киното, заяви БНР.
Голямата премия за най-хубав филм беше връчена на " Опенхаймер " от именития Ал Пачино в типичния му леко закачлив жанр. Продукцията имаше 13 номинации и завоюва 7 награди, измежду които са статуетките за най-хубави артисти в основна и в поддържаща роля - Килиън Мърфи и Робърт Дауни-младши, както и за най-хубав режисьор - Кристофър Нолън.
" Киното е на малко повече от 100 години. Представете си да работите 100 години в живописта или театъра?! Не знаем къде ще ни води това необикновено пътешестване, само че за мен е извънредно значимо, че съгласно вас съм значима част от него. "
Давайн Джой Рандолф завоюва " Оскар " за най-хубава поддържаща женска роля за осъществяването си на скърбящата майка Мери Ламб в драмата " Останалите ".
" Клети създания " на Йоргос Латимос остана с четири награди, измежду които и за основна женска роля на Ема Стоун за нейния опасен женски взор към мита за Франкенщайн. Това е втори " Оскар " за Стоун и доста разгорещено тя съобщи:
" Наградата не е за мен, а за екипа, който се събра, с цел да сътвори нещо по-велико от сбора на частите му. И това е най-хубавото на снимането на филми! "
Най-големият шлагер в боксофиса - " Барби ", който имаше осем номинации, завоюва единствено една статуетка, за най-хубава ария на Били Айлиш - " What Was I Made For? ". Но осъществяването на Райън Гослинг под съпровода на китариста Слаш обра овациите.
Филмът " 20 дни в Мариупол ", режисиран от украинския публицист Мстислав Чернов, завоюва " Оскар " за документален филм. Той наблюдава съветската блокада на Мариупол през първите седмици на интервенцията.
Обединеното кралство завоюва първия си " Оскар " за най-хубав интернационален филм с драмата за Аушвиц " Зона на интерес ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР