Филмът не е шведски, а съветски. Старият виц от социализма

...
Филмът не е шведски, а съветски. Старият виц от социализма
Коментари Харесай

Промяната катастрофира с некадърни компромати - широко рекламираният от Рашков и Кирил Петков доклад от Испания се оказа от…България

" Филмът не е шведски, а руски. Старият анекдот от социализма през днешния ден изплува в нова версия, наречена „ Барселонагейт “. Широко рекламираният от Рашков и Кирил Петков отчет от Испания се оказа от…България. И по-точно от българската ДАНС. Анонимна колекция от някакви съждения, по тематиката по какъв начин Бойко Борисов прал пари в Испания. Евентуално ", написа в коментар Брейкинг.bg. „ Промяната “, КирчоКокорчовци плюс „ младежът Бойко Рашков “, е толкоз нефелна, че даже и един компромат не може да измисли като хората. А тръгнали страна да ръководят ", твърди създателят Иван Михайлов.

Ето и целия коментар:

Филмът не е шведски, а руски. Старият анекдот от социализма през днешния ден изплува в нова версия, наречена „ Барселонагейт “. Широко рекламираният от Рашков и Кирил Петков отчет от Испания се оказа от…България. И по-точно от българската ДАНС. Анонимна колекция от някакви съждения, по тематиката по какъв начин Бойко Борисов прал пари в Испания. Евентуално.
свързани новини95192преди 4 часа
Не знам пиарите на „ смяната “ какъв брой пари получават да поучават Киро и сие, не знам и заплатата на шефа на пресцентъра на Министерство на вътрешните работи, само че титаничните им старания да изфабрикуват компромат против Борисов се трансфораха в трагикомедия. „ Промяната “, КирчоКокорчовци плюс „ младежът Бойко Рашков “, е толкоз нефелна, че даже и един компромат не може да измисли като хората. А тръгнали страна да ръководят.

Многократно съм писал, че Бойко Рашков като някогашен комунистически следовател нищо ново не е научил и нищо остаряло не е не запомнил. Само, че методите му са поостарели с към 30 години. И това се вижда с просто око в компромата „ Барселонагейт “. Такива евтини „ партенки “ вървяха в зората на демокрацията. Но в ерата на интернет те са архаизъм. Между другото, думата „ компромат “ е русизъм от арсенала на НКВД-КГБ, поета на родна почва от Държавна сигурност. Според Тълковния речник компроматът са улики, материали и обстоятелства за измислена, инсценирана или действителна постъпка на човек, които се популяризират за престижът му да бъде накърнен.

На 2 февруари пред публицисти в Народното събрание Рашков, в типичния си жанр, „ загатва “, че имало отговор от Испания за къщата в Барселона и там било името на Борисов. След което другояче многословният вътрешен министър млъква загадъчно. Сцената е „ подгрята “ за идното шоу. После един „ пиар “ пласира на проправителствени медии „ отчета “ от Испания. На сцената излиза основният герой-Просто Киро и апропо загатва, че там имало фотография на Борисов. Кулминация. Сценаристите на „ Барселонагейт “ обаче позволяват груби неточности. Или изпълнителите им са некадърни. Едно от двете. Първо страдащият от логорея министър председател прави гаф като разяснява „ отчета “ без да уточни къде е излязъл. С това единствено удостоверява сюжетът. А Кирето можеше просто да се направи на изумен по какъв начин медиите са се сдобили с него, да похвали „ проверяващите публицисти “ за работата и с половин уста да признае, че „ отчета “ е истина.

Втората неточност е, че първо Рашков приказва за отчет, дошъл в Министерство на вътрешните работи, а след това се оказва, че компроматът е от ДАНС. Простете, само че не знаех, че ДАНС е някаква работа към вътрешното министерство.

„ Документът “ е пратен от Испания на британски език, без атрибути-подписи, печати и най-важното от коя работа в Мадрид или Барселона е пратен. До момента от ДАНС не са отронили нито дума по тематиката. И това е третата неточност. Като каква Агенцията по национална сигурност предава не на прокуратурата, а на Министерство на вътрешните работи подобен отчет? И какво прави в ДАНС този документ?

От кой в последна сметка в България е получен този компромат? Според разпоредбите единственият адресат може да бъде Дирекция „ Международно оперативно съдействие “-МОПС в Министерство на вътрешните работи. Това е дирекцията, която дава отговор за връзките с Интерпол, Европол и партньорските служби.

Защо Министерство на вътрешните работи едвам през днешния ден, 13 дни по-късно, след изказванията на Рашков за „ отчета “ го предава в Специализираната прокуратура, която води следствието по „ Барселонагейт “?

И то откакто е спуснат на проправителствените медии. Може би две седмици вътрешният министър се е любувал на фотосите от Испания? Кой да каже? След 2 февруари Рашков се покри. Да не би „ отчета “ да е пуснат не от Испания, а в пощенската кутия в постройката на ул. „ Шести септември “№29? От оповестените в медиите елементи не научаваме нищо ново по тематиката, нищо повече от раздувания от 2018-2019 година скандал. Менекенка, татко, предприемач. Няма нови документи, нови данни. Има разсъждения, вероятности, може би се касае, вероятно. Това произведение като че ли е писано в България. И то от начинаещи кореспонденти. Нали един „ проверяващ “ публицист спеше пред прословутата къща в Барселона сума ти време? Какво разкри той? А в него е „ вложено “ много от верните хора, помпан е от непознати фондации. Чужди служби и посолства го закрилят.

Какво разкри Елена Йончева по тематиката? Ако помните тя обещаваше грандиозни разкрития за „ Барселонагейт “ преди да стане евродепутат. Стана такава. И? За три години нищо. Абе Йончева и великият проверяващ публицист да не са се продали на Mafiata?

Никой няма да се учуди в случай че „ отчетът от Испания “ се окаже като „ листата на Киро “ с мафиотите по Google. И създателят му да е един исполин от Видин, който по през целия ден написа сигнали до Рашков, Спецов и Кирил Петков?

А може би, което е най-вероятно, циркът с „ Барселонагейт “ да е „ пожарен пиар “ предвид на протичащото се в страната. Рекордна инфлация, непозната от 2008 година Насам. Липса на държавен бюджет, в трите следващи Народното събрание на „ смяната “ няма признат нито един закон, рекорден растеж на цените на всичко, убийствени сметки за ток, газ, парно и всички хранителни артикули. Фалирал План за възобновяване.

И за илюзия на противника-фишеците от „ Барселонагейт “. Димна завеса. Списък на мафиоти от верни медии. Претопленият скандал марширува в праймтайма на малките екрани и на първите страници на вестниците на фона на следващите скандални осъществявания на Прост Киро, по какъв начин персонално ТОЙ ще избира основен прокурор на кастинг, а избраникът ще е от чужбина. От странство министър председателят щял да води и шефове на специфични служби!??!! Да не би конституцията да е изменена скрито, без да знаем и основният прокурор да се избира от премиера?

Някой може ли да си показа министър председателят Бойко Борисов преди две години да беше споделил сходно нещо, какво щеше да се случи? Медийно цунами, торнадо, земетресение по 10 степен на Рихтер. Разгневени правозащитници щяха да късат ризи в телевизионния ефир, юристи, съдии, НПО-та, щатни борци за свободата на словото и кой ли още не, през целия ден щяха да плачат за разделянето на управляващите, за правовата страна, за мафията. Гошо Боеца, Хаджигенов, Съюзът на съдиите и щатни протестъри към този момент щяха да са окупирали правосъдната палата и „ Орлов мост “.

Седмица преди този момент Просто Киро разгласи, че натиска Министерство на вътрешните работи и ДАНС за арести, доста арести. Без съд, без присъда, арести, арести, арести. Малко преди този момент родният министър председател обърка следствия с обвинявания. Нямаше ли да бъде по-евтино пиарите на „ смяната “ просто да озаптят жадният за телевизионни изяви Кирил Петков? И да му обяснят, че не би трябвало да се излага непрекъснато пред аудитория. А да седне и да прочете законите и конституцията. И тогава да приказва. Вместо това ни сервират десета част от овехтелия сериал „ Барселонагейт “. Пожарният пиар се трансформира в трагикомедия.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР