Филмът на Стефан Командарев “Уроците на Блага спечели голямата награда

...
Филмът на Стефан Командарев “Уроците на Блага спечели голямата награда
Коментари Харесай

“Уроците на Блага” спечели голямата награда на журито на фестивала в Рим

Филмът на Стефан Командарев “Уроците на Блага ” завоюва огромната премия на журито на фестивала в Рим.

Продукцията е и българското предложение за " Оскар ". Той е копродукция на България и Германия.

Филмите на Festa del Cinema di Roma/Romе Film Fest са оценени от жури, формирано от експерти в региона на киното, културата и изкуствата. Артистичният шеф на фестивала е Паола Маланга. Той е подпомаган от селекционна комисия от потвърдени специалисти - кино критици и шефове на кино фестивали.

“Уроците на Блага ” към този момент завоюва наградата " Кристален глобус " от фестивала в Карлови Вари.

В основната роля е актрисата Ели Скорчева, която се връща в киното след 30 години пауза. В Карлови Вари тя беше особено отличена и събра 10 минути аплодисменти от публиката.

Скорчева е е ролята на неотдавна овдовяла учителка, която попада в клопката на телефонни измамници и губи всичките си спестявания, направени за гроба на брачна половинка ѝ. Впоследствие тя получава съблазнително, само че и съмнително предложение за работа, а моралният ѝ компас стартира трагично да се обърква.

Филмът е основан с доста изследвания и срещи както с жертви на телефонни измами, по този начин и с проверяващи служители на реда, само че и с един същински уредник на незаконната скица.

" Той към този момент беше разкаял се, изтърпял наказването си. Пред мен изигра всичките си функции, тъй че аз да му допускам на 100%. Всичко това ни оказа помощ да сме оптимално достоверни ", описа наскоро Командарев.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР