Филмът Ирина на режисьора Надежда Косева, който получи над 20

...
Филмът Ирина на режисьора Надежда Косева, който получи над 20
Коментари Харесай

Международно признатият български филм "Ирина" тръгва по кината

Филмът " Ирина " на режисьора Надежда Косева, който получи над 20 награди от фестивали по целия свят и беше номиниран за Европейско изобретение (Discovery Award – Prix FIPRESCI) на Европейските кино награди 2019, ще тръгне по българските кина от 25 октомври, оповестява " София филм фест ".

Пълнометражният дебют на Косева сграбчи и две оценки на 14-тото издание на фестивала SEEFest (South East European Film Festival), който се организира в Лос Анджелис - премията за най-хубав филм и тази на публиката.

В заглавието се споделя за Ирина, която живее в дребен миньорски град и е принудена от събитията да стане сурогатна майка - да износи непознато бебе против възнаграждение. Родената през 1974 година Надежда Косева разказва кино лентата като " доста персонална и доста женска (но не феминистка) история за преоткриването на света посредством новия живот ". В ролята влиза актрисата Мартина Апостолова, която завоюва премията за най-хубава актриса на 43-ия интернационален кинофестивал в Хонконг.

Продуцент на лентата е Стефан Китанов, който за трети път работи с Косева след късометражните " Ритуалът " - част от омнибуса " Поколение: Изгубени и открити ", който открива програмата " Форум " на Берлинале 2005 година, и " Втори дубъл " от 2011 година, спечелил почетен диплом на фестивала в Сараево.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР