Филмът "Граница" на Елена Йончева, чиято официална премиера бе вчера,

...
Филмът "Граница" на Елена Йончева, чиято официална премиера бе вчера,
Коментари Харесай

Филмът на Елена Йончева - Граница

Филмът "Граница " на Елена Йончева, чиято публична премиера бе през вчерашния ден, бе оповестен и в портала за шерване на видеоклипове Youtube в канала на Националния съвет на Българска социалистическа партия.

20-минутният документален клип разкрива неефективността на оградата по българо-турската граница, която би трябвало да стопира бежанците, идващи от Близкия Изток. Според разкритията на Йончева България е построила двойно по-скъпо оборудване в съпоставяне със прилежаща Гърция, което обаче не стопира трафика на мигранти.

Година преди строителството на страницата на гръцкото Министерство на вътрешните работи е оповестено публично разискване с в детайли изложение на заданието и техническите параметри. Гръцките медии дават гласност на осъществените работи и крайната цена - 3 млн. 160 хиляди евро или 250 евро на метър. Във кино лентата се показва, че една от най-рисковите зони в оградата на българо-турската граница е в региона сред Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево " и Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Лесово ". Става ясно и че от юли 2014 година забележителна част от видеонаблюдението не работи.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР