Филм за Милен Цветков с работно заглавие Часът на Милен“

...
Филм за Милен Цветков с работно заглавие Часът на Милен“
Коментари Харесай

Режисьорът на Моралът е Доброто - Веселин Диманов, снима филм за Милен Цветков и свободата на словото

Филм за Милен Цветков с работно заглавие " Часът на Милен “ ще бъде приключен скоро. Това сподели Веселин Диманов в " Денят на Фокус “ по Радио " Фокус “. Той е режисьор на лентата за юриста доц.д-р Кристиян Таков ‘’Моралът е доброто’’. Премиерата й по Българска национална телевизия към този момент е реалност. Лентата направи турне в страната и в чужбина, като се трансформира в един от най-гледаните документални филми у нас. След Таков Диманов е решил да посвети креативните си старания на облика на журналиста Милен Цветков.

" Не чакахме чак такава вълна от интерес след премиерата по националната телевизия, само че тя е реалност, тъй като хората имат потребност от морал, светлина, възприятие за правдивост. Вероятно това приобщава феновете към живота на Кристиян Таков. И досега не престават да се свързват фенове с нас.

Филмът не следва типичната конструкция на документална лента и това като че ли зарежда хората. Виждаме голям брой хора, които са гледали лентата неколкократно “, разясни режисьорът на " Моралът е положителното “.

На въпроса има ли някоя българска персона, която да се приближава до Таков като философия за света сега, Диманов открои, че доста са хората, които изповядват неговите хрумвания, въпреки и да не може да се открои една по този начин ярка персона като него. " Много негови сътрудници работят с неговите правила. Направихме прожекция в българското посолство в Съединени американски щати и там видяхме негови някогашни студенти, които към днешна дата практикуват в Америка право.

Направихме прожекция и в 272-ра публика на СУ и залата бе претъпкана – не съм виждал залата толкоз цялостна. България не се слави като най-справедливата страна в света и борбата на Кристиян Таков за нея, за работеща правосъдна система, резонира с нашето всекидневие “, разсъждава Диманов.

Тези дни фейсбук страницата на кино лентата бе обект на хакерска офанзива. Тя бе пробита и хакерите качиха няколко свои материали. " Нямаме визия кои са те – не знаем за какво в този момент бе проведена офанзивата, часове преди премиерата “, съобщи още основателят на кино лентата.

Битката за свободата на словото ще бъде съществена концепция на кино лентата за Милен Цветков, разкри режисьорът. " Свободата на словото би трябвало да бъде висша полезност в една демократична страна. Естествено,трябва да се придържаме към законите. Идеята да бъдеш свободен публицист и да създаваш журналистика такава, каквато ти я искаш, е залегнала в бъдещия филм.

Тази седмица снимаме дъщерята на Милен, остават малко довършителни работи и филмът към този момент е сниман в огромната си част. Ще заснемем синът и майката на Милен Цветков – вероятно. Предстои монтаж “, разкри режисьорът. Филмите за Таков и Цветков не са подкрепени с държавни средства. Семейството на Милен поддържа основаването на лентата,каза още Веселин Диманов.

" Хората се питат дали живеем в обективна страна или не – това към момента е настоящ проблем. Ако изкуството се впусне в проявлението на хора, които фактически са постигнали нещо, то може да въодушеви още доста други да вървят по техните пътища “, счита режисьорът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР