Филм за легендарния щангист Наим Сюлейманоглу ще гони кино рекорди

...
Филм за легендарния щангист Наим Сюлейманоглу ще гони кино рекорди
Коментари Харесай

Филм за Наим Сюлейманоглу чупи всички рекорди!

Филм за именития щангист Наим Сюлейманоглу ще гони кино върхове в Турция, а село Птичар, Момчилград и Кърджали се обрисуват като наложителни дестинации на снимачния екип, пише rodopi24.

Това излиза наяве от изказване на известния турски кино продуцент Мустафа Услу, който разгласи, че премиерата на кино лентата ще бъде на 18 ноември 2019 година, когато ще се навършат две години от гибелта на Джобния Херкулес.

Роденият в момчилградското село Птичар троент олимпийски първенец умря в истанбулска клиника преди година.

„ Подготвям филм за живота Наим Сюлейманоглу. Той е легенда, единственият турски състезател, която се е появявал на корицата на списание " Time ". Във филмите ми обичам и избирам да описвам за обстоятелства и случаи, за които всеки си мисли, че знае, само че в действителност не знае “, твърди Услу, който е уверен, че ще пожъне големи триумфи с кино лентата „ Турският Херкулес “.

Последният филм на Услу „ Мюслюм “, който е роман за живота на умрелия артист Мюслюм Гюрсес, е бил гледан от близо 4,5 милиона души.

Филмът за Наим, който е подобрил първия си международен връх едвам 16-годишен, да счупи върховете по гледаемост и доходи, надява се Услу.

„ Все ме питат „ Защо снимаш същинските истории на тези хора? ”. И аз задавам въпроса „ Защо никой до момента не е снимал историите им? ”. Истории на хора като полковник Сюлейман Дилбирлии, Мюслюм Гюрсес, Ашък Вейсел, Гюлсюм Кабадайъ, бойците, починали в подводницата „ Думлупънар ” и доста други. В страната ни са живели и живеят толкоз доста изключителни хора, които би трябвало да бъдат разказани, които не би трябвало да бъдат забравени и които би трябвало да се знаят от идните генерации, като Наим Сюлейманоглу “, твърди филмовият продуцент.

Услу, който споделя, че нито една победа не се печели елементарно, прибавя: „ Докато Наим Сюлейманоглу вдигаше тежести два-три пъти по-тежки от личното му тегло на подиума и пишеше със златни букви името си в международния спорт, ние всички затаявахме мирис пред екраните, туптяхме като едно сърце, молехме се. Но какво претърпя този човек, с цел да стигне до там?



През какви тествания мина в България? Какво се случи, откакто дойде в Турция? Мисля, че ще бъде един извънреден и вълнуващ филм, Наим Сюлейманоглу този път ще реализира върхове в киното ”.

Продуцентът Услу, който отбелязва, че Мюслюм Гюрсес е легенда в музиката, а Наим Сюлейманоглу - в спорта, прецизира, че през последната година с екипа си е снимал „ Мюслюм “ и още два кино лентата.

" Чичеро ", режисиран от Сердар Акар, ще бъде на огромния екран през януари 2019 година Филмът „ Турски сладолед ” на режисьора Джан Улкая, ще бъде пуснат през март 2019-та. Междувременно стартира снимането на кино лентата „ Майка Гюлсюм ”, като в основната роля ще играе Биннур Кая ”. А за „ Турският Херкулес: Наим Сюлейманоглу ” продължаваме с подготвителните действия, тъй че той да бъде на огромния екран през 2019 г, навръх датата на гибелта му - 18 октомври ”, споделя продуцентът Мустафа Услу. Режисьор на кино лентата за най-талантливия ученик на кърджалийската школа по повдигане на тежести, подобрил 46 пъти международните върхове, ще бъде Хилял Сарал.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР