Филм за българския поет и революционер Христо Ботев започва да

...
Филм за българския поет и революционер Христо Ботев започва да
Коментари Харесай

Режисьорът Максим Генчев започва да снима игрален филм за Ботев

Филм за българския стихотворец и бунтовник Христо Ботев стартира да снима режисьорът Максим Генчев. В родния град на поета-революционер - Калофер беше основан предприемчив комитет и стартира национална акция за набиране средства за игрален филм за Ботев. Сценарият е съвсем приключен и сега тече кастинг за артисти. Необходимата сума за кино лентата е 500 000 лева, сподели режисьорът:
"При първите по-сериозни приходи от пари аз имам подготвеност от 10 декември да стартира фотосите. Ще се снима съгласно парите, които идват, няма да очаквам цялата сума от половин милион. Защото може да мине и половин година. Аз съм задължен някъде по това време следващата година кино лентата да го покажа като начало в Калофер, а след това из цялата страна. За мен беше проблем да намеря точния Ботев, тъй като някой портретно е доста непосредствен до героя, обаче дървен артист, ролята е доста говоряща. Преди всичко Ботев е слово и там би трябвало артист, който умее да борави със словото, да придава всички нюанси на българската тирада и да бъде общо взето подстрекател.. "
По-голямата част от кино лентата ще бъде сниман в Калофер. Само някои от сцените ще са изнесени в Козлодуй и средновековния палат "Баба Вида " във Видин. Това е следващото предизвикателство за Максим Генчев, който преди четири години сътвори кино лентата "Дякон Левски ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР