Филм - любовно писмо за България, ще представи в рамките

...
Филм - любовно писмо за България, ще представи в рамките
Коментари Харесай

Филм на Стивън Симпсън, вдъхновен от България, с премиера в Пловдив

Филм - любовно писмо за България, ще показа в границите на София Филм Фест в Пловдив режисьорът Стивън Люис Симпсън. Прожекцията на " Ретроспект " е на 31 март от 18.30 часа в Lucky Дом на киното. България се трансформира във вдъхновяващата обич на фамозния интернационален режисьор, който от шест години живее у нас, и тази магнетична връзка със страната и подобаващата история го въодушевяват да завърти камерата.
Прочетете още
Най-голямата изненада за Симпсън при основаването на кино лентата е, че не се постанова да притегля нито един артист отвън града.

" Бях учуден от гения, който открих в Пловдив, и съм доста горделив, че съумях да събера тази прелестна група на снимачната площадка и екрана ”, споделя той.

Историята се развива към някогашен действен сътрудник, уверен, че чужденец, който е негов комшия, е виновен за изгубването на задграничен странник в страната. Всичко става още по-сложно, когато неговата пра-племенница стартира да се среща с него.

В актуалната история взе участие артистът деец Симеон Алексиев, който има съвсем 50-годишен опит и към 50 кино лентата в кариерата си, в " Ретроспект ". Той изиграва ролята на Стоян.

" Изпълнението му е най-изумителното в кариерата ми и той е най-хубавият артист, с който в миналото съм работилѝ ”, безапелационен е режисьорът.

Симпсън написа още една основна роля, като постоянно е имал поради тя да бъде изиграна от Юлия Йордова (Керана).

" Запознах се с Юлия преди да сътвори групата си Керана и Космонавтите, гледах първите ѝ осъществявания с тях. През всичките си години във филмовия бизнес, огромна част от които живях в Холивуд, в никакъв случай не съм срещал човек, за който незабавно да съм считал, че може да стане звезда. Нейното театрално наличие с групата ѝ, както и присъединяване ѝ в мюзикъла на Пловдивската опера " Евита " и забележителното ѝ дебютно осъществяване на основна роля във кино лентата " Ретроспект " потвърдиха, че този инстинкт е правилен. Ако е дисциплинирана, тя може да развие кариерата си на всички места, където пожелае, в интернационален проект. Това е първият филм на Юлия и тя е извънреден гений. Още от първата сцена, в която двамата са дружно (Симеон и Юлия), те си паснаха толкоз красиво и сред тях се сътвори мигновена екранна връзка, която надмина всичко, което си представях ", споделя режисьорът.

За него не е било изненада, че третият основен артист живее в Пловдив, защото самият Симпсън играе чужденец, трансформирал града в собствен дом. За достоверност употребява личния си опит. Чуждестранните персонажи, измежду които пасажер от Филипините и австралиец, изигран от Марк Фаулър от Пловдивската опера, също живеят в Пловдив. Театрите в Пловдив са добре показани във кино лентата. Главният артист Симеон Алексиев е деец от превъзходния Драматичен театър- Пловдив и към него се причисляват сътрудниците му Елена Кабасакалова и Стефан Попов.

 Основателят на спектакъл " Хенд " Иво Игнатов (Кени) играе четвъртата основна роля във кино лентата, а партньорката му в театъра - Здравка Христозова, също взе участие. От Кукления спектакъл е артистът Венцеслав Димитров.

Продукцията беше празник на локалните гении пред екрана, само че и зад камерата. Тъй като в Пловдив няма кино екипи, Стивън се обърна към Николай Николов и неговата продуцентска компания Vreat Studios в Пловдив в негово лице намира превъзходен и благонадежден помощник, който даде членове на продуцентския си екип, с цел да оказват помощ за снимането на продукцията.

Цялото съоръжение и оборудванията за постпродукция са благосъстоятелност на Симпсън, което прави кино лентата може би първия филм, който ще бъде пуснат в цялата страна и в интернационален мащаб, и който е напълно българска продукция.

Другата основна звезда на кино лентата е неговото главно място - остаряла къща в Стария град на Пловдив. Симпсън поставя изключителни старания, с цел да обезпечи идеалното място. Той я купува. И в този момент, когато фотосите са завършили, той ремонтира постройката, с цел да стане база на продуцентската и дистрибуторската активност на неговата кино компания.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР