Филипински католици маршируват по улиците, докато удрят гърбовете си с

...
Филипински католици маршируват по улиците, докато удрят гърбовете си с
Коментари Харесай

Реки от кръв се изливат по улиците на Филипините по време на Страстната седмица

Филипински католици маршируват по улиците, до момента в който удрят гърбовете си с камшици с железни накрайници, като извършват кървясъл набожен обред, с цел да изкупят греховете си преди Великден (тази година католическият Великден е на 1 април - бел.ред.), написа " Дейли Мейл ". Шокиращи фрагменти идват от град Пакил, на към 70 Km източно от столицата Манила. На тях се вижда по какъв начин маскирани поклонници се самонараняват или оставят да бъдат засегнати по време на Страстната седмица.
Начините, по които си предизвикват болежка са разнородни - удари по гърбовете с дървените пръчки, камшици. Друга форма е нарязване на тялото с бръснарско ножче на напълно дребни сечения. Най-кървавите подиуми са обичайни в дребните градове на най-вече католическа нация преди Великден. Според вярванията тази форма на поклонение ще очисти греховете им.

Макар че Католическата черква отхвърля бичуването, големи тълпи от фенове, в това число деца, се струпват по улиците, с цел да видят рисковото шоу на вярата. Някои от вярващите от време на време се разпват в края на похода, като се връзват за дървени кръстове или в крайни случаи даже пробиват тялото си с пирони.





















Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР