Филипинската полиция призова днес рибарите и жителите на населените места

...
Филипинската полиция призова днес рибарите и жителите на населените места
Коментари Харесай

Филипинската полиция предупреди за плаващ кокаин в морето

Филипинската полиция прикани през днешния ден риболовците и жителите на обитаемоте места в крайбрежните региони да внимават за пакети с кокаин, хвърляни покрай филипинския бряг за опиатът да бъде вкаран в страната, съобщи ДПА.
Призивът беше насочен, откакто през миналата седмица риболовци и поданици в три града по източното крайбрежие на Филипините предадоха на управляващите над 60 пакета кокаин. Пакетите с друга величина били извадени от морето във вторник и четвъртък край крайбрежията на островите Динагат и Сиаргао.

Вчера край крайбрежията на град Паракале в провинция Северен Камаринес (на 194 км югоизточно от Манила) бил изваден от морето пакет с тегло съвсем 1 кг, който бил предаден на полицията.

"Продължаваме да призоваваме всички поданици от крайбрежните общини в цялата страна, в това число риболовци и моряци да останат бдителни и да продължат да уведомяват полицията за подозрителни предмети, които може да открият изплували на брега или плаващи на повърхността на морето ", съобщи филипинската полиция.

Правителството на филипинския президент Родриго Дутерте води нападателна акция против опиатите, в която от 2016 година по държавни данни са убити над 5000 души.

Нюйоркската организация "Хюман райтс уоч ", позоваваща са на данни от локални правозащитни и църковни организации, твърди, че същинският брой на починалите в репресивната акция против опиатите, в това число жертвите на наемни убийци и на доброволни отряди, може да надвишава 12 000.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР