Филипините уведомиха официално генералния секретар на ООН Антониу Гутериш за

...
Филипините уведомиха официално генералния секретар на ООН Антониу Гутериш за
Коментари Харесай

Филипините уведомиха генералния секретар на ООН за оттеглянето си от МНС

Филипините уведомиха публично генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш за прекратяването на участието си в Международния углавен съд. Това заяви в петък зам.-говорителят на Гутериш – Фархан Хак.
" Постоянният представител на Филипините (Теодор Лочсин – бел.авт) се срещна с началник-щаба на генералния секретар на Организация на обединените нации Мария Луиза Рибейро Виоти нощес и й съобщи вербална нота, с която уведомява генералния секретар за решението на Филипините да се отдръпна от Римския статут на Международния углавен съд ", съобщи Хак.
Припомняме, че на 14 март президентът на азиатската страна Родриго Дутерте разгласи незабавното си отдръпване от ратификацията на Римския статут. Решението беше взето, откакто месец по-рано съда в Хага оповести, че стартира " авансово следствие " на кървавите репресии на Дутерте, свързани с оповестената от него война на опиатите, които провокираха интернационална угриженост.
По данни на филипинската полиция, от 2016 година в страната са били убити близо 4000 " обвинени " за присъединяване в накотрафика. Правозащитните организации обаче настояват, че броят на жертвите е най-малко три пъти по-висок от известията от управляващите.
Филипинският водач, упрекван в подстрекаването на убийствата посредством въодушевяващи речи, докара обстановката до това, че Филипините станаха първата страна в Югоизточна Азия, подложена на предварителна инспекция от прокурора на МНС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР