Филипините счупиха рекорда по високи цени на основни хранителни продукти.

...
Филипините счупиха рекорда по високи цени на основни хранителни продукти.
Коментари Харесай

Рекордни цени в България ли?! Вижте колко струва кило лук във Филипините (Страната в колапс заради инфлацията)

Филипините счупиха върха по високи цени на съществени хранителни артикули. Заради инфлацията и проблемите в климата, страната се оказа изправена пред колапс. И всеобщо изгубване на един от най-търсените локални артикули, а точно - аленият лук.

 

Месечно филипинците употребяват минимум 22 000 тона червен лук, който е неизменим артикул в националната им кухня. За страдание обаче, той към този момент е освен недосегаем ценово за тях, само че и извънредно мъчно се намира.

 

Заради инфлацията, до неотдавна зеленчукът е поддържал рекордните равнища от близо 11 американски $, за кг. Или повече от дневното заплащане на един филипинец. В български левове, цената на известния артикул би коствала към 20 - 22  лв.. Колкото кило сирене или кашкавал сега.

 

Правителството се опита да наложи надзор върху цените и сложи таван от близо 5 $ /4, 53/ или към 250 песо, откакто цената доближи неуместните 600 песо. И го направи по-скъп артикул даже от свинското и телешкото месо, които са много скъпи  в страната.


Бизнесът упреква управляващите, че не са съумели да овладеят финансовата рецесия, само че в това време се следи и привършване на локалния артикул от пазара. Климатичните промени вършат все по-трудно производството на червен лук и нищо чудно вносът да се ускори. А България може да се трансформира в един от експортьорите, поради обстоятелството, че лукът е една от най-популярните и отглеждани култури и у нас....

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР