Филипините отварят вратите на училищата. Това е една от последните

...
Филипините отварят вратите на училищата. Това е една от последните
Коментари Харесай

Ученици се връщат в клас след повече от две години

Филипините отварят вратите на учебните заведения. Това е една от последните страни в света, които възобновиха постоянните, присъствени занятия.

Продължителното затваряне на класните стаи поражда опасения от утежняване на обстановката с образованието в страната, която така и така е в рецесия, разяснява Le monde.

По случай началото на образователната година заведенията във Филипините отвориха още веднъж, с цел да посрещнат милиони деца на цялостен работен ден и лице в лице. След повече от две години затваряне заради пандемията от Covid-19 Филипините са една от последните страни в света, които се връщат към обичайните учебни условия.

След затварянето на филипинските учебни заведения беше въведена стратегия за " смесено образование ", основана на печатни материали, както и уроци, предавани по малкия екран и в обществените мрежи. Преди повторното отваряне държавното управление ускори акцията си за имунизиране и разгласи безвъзмезден публичен превоз за всички възпитаници до края на календарната година. Правителството отпусна пари на възпитаници и родители, с цел да помогне с разноските, което докара до подиуми на вълнения отвън разпределителните центрове.

С повторното отваряне на учебните заведения проблемите отпреди здравната рецесия изплуват още веднъж, без значение дали става въпрос за огромния брой възпитаници, остарелите способи на преподаване или неналичието на съществена инфраструктура. Дори преди пандемията девет от 10 филипински деца не са били в положение " да четат елементарен текст и да го схващат ", откакто са навършили 10 години, обясниха Световната банка и други организации в скорошен отчет. Само 10 страни имаха по-сериозна обстановка, в това число Афганистан, Лаос, Чад и Йемен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР