Филипините обвиниха кораби на китайската брегова охрана, че умишлено“ са

...
Филипините обвиниха кораби на китайската брегова охрана, че умишлено“ са
Коментари Харесай

Китай и Филипините ескалират реториката в спора за сблъсъка в Южнокитайско море

Филипините упрекнаха кораби на китайската брегова защита, че „ съзнателно “ са се сблъскали с нейни кораби на задача за доставяне в противоречива част от Южнокитайско море, заявявайки, че Пекин е „ замъгляване на истината ”.

От своя страна Министерството на външните работи на Китай разгласява изказване в понеделник, предупреждавайки Манила да се въздържа от потреблението на „ оскърбителен “ и „ провокативни “ заявления по отношение на двата случая с морски конфликт с китайски и филипински кораби през уикенда.

Продължавайте да четете

лист от 3 детайла. Филипините Маркос младши споделя, че смъртните случаи на лодки в Южнокитайско море се изследват Филипините упрекват Китай в „ рискови маневри “ в Южнокитайско море Филипините, Китай търгуват с виновност за конфликти в оспорваното Южнокитайско море завършек на списъка

Инцидентите се случиха в неделя покрай Second Thomas Shoal, която се намира в границите на изключителната икономическа зона (ИИЗ) на Манила, до момента в който Филипините се опитваха да снабдят моряците на Сиера Мадре, транспортен съд, който стовари там през 1999 година

И двете страни претендират за суверенитет над тези елементи на Южнокитайско море и двете страни постоянно вземат участие в морски произшествия, включващи брегова защита, военни и кораби за доставки.

Китайските плавателни съдове „ тормозиха и съзнателно удряха “ филипинските кораби, които „ организираха законни ротационни интервенции и интервенции по доставяне в границите на изключителната икономическа зона на Филипините “, сподели филипинският министър на защитата Гилбърт Теодоро пред кореспонденти в понеделник.

Това беше „ съществено и жестоко нарушаване на интернационалното право “, сподели той.

Въпреки че личният състав не е потърпевш при случая, Джонатан Малая, представител на Филипинския съвет за национална сигурност, сподели, че Манила е „ загрижена от ескалацията и провокациите от страна на китайски кораби, които нямат работа да бъдат в Западно Филипинско море “. < /p>

Китайските чиновници твърдяха, че бреговата им защита е подхванала „ законни “ дейности против „ нарушаване “ в китайски териториални води и превозване на „ противозаконни строителни материали “.

Външното министерство на Китай разгласява изказване в понеделник, в което предизвестява Манила да спре с „ провокациите “ и да вземе съществено опасенията на Китай.

„ Спрете рисковите маневри, спрете да създавате повече напрежение в района, спрете безпричинно да атакувате и клеветите Китай и изтеглете нелегално „ приземения “ боен транспортен съд допустимо най-скоро “, сподели заместник-ръководителят на задачата Джоу Джийонг в изказване на посолството.

Междувременно представителят на филипинското министерство на външните работи Тересита Даза сподели на взаимна конференция, че „ всички произшествия като този ще затвърдят тезата, че не Филипините са агресорът, а другата страна, която е Китай “.

Комодор Джей Тариела от филипинската брегова защита разказа случая, при който към пет кораба на китайската брегова защита, осем съпътстващи плавателни съда и два кораба на флота образуваха обсада в неделя, с цел да попречат на два кораба на филипинската брегова защита и две лодки да доставят доставки на филипинските сили, ситуирани на плитчина.

Пекин в допълнение направи изключение с изказванията на Съединени американски щати, подкрепящи Манила против „ рисковите и противозаконни дейности на бреговата защита и морската милиция “ на Китай.

Външното министерство на Китай съобщи, че Съединени американски щати са „ пренебрегнали обстоятелствата “ в своето изказване за поддръжка.

Изявление на Държавния департамент на Съединени американски щати в неделя упрекна Китай, че употребява „ провокативни “ маневри, „ с цел да наложи своите обширни и противозаконни морски искания, отразяващи неуважение на други страни, настоящи законно в района “.

Пекин продължи да уголемява и развива своите ползи в противоречивите води макар решението на Постоянния трибунал от 2016 година, изграждайки изкуствени острови и военни съоръжения, както и разполагайки своя рибарски флот, морска милиция и брегова защита, с цел да отбрани желае си.

p> Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР