Филипините обвиниха бреговата охрана на Китай, че се е опитала

...
Филипините обвиниха бреговата охрана на Китай, че се е опитала
Коментари Харесай

Китайски кораб заслепи с лазер екипажа на филипински плавателен съд

Филипините упрекнаха бреговата защита на Китай , че се е пробвала да блокира един от нейните кораби, подкрепящ задача за доставяне на войски, ситуирани на атол в оспорваното Южнокитайско море, като е насочила " боен лазер " към екипажа на кораба, осведоми Ройтерс.

В изказване филипинската брегова защита показва, че случаят се е случил при Втората плитчина Томас, когато транспортен съд на китайската брегова защита е насочил лазера към кораба им, причинявайки краткотрайно заслепяване на екипажа на мостика.

Умишленото блокиране на филипинските държавни кораби за доставка на храна и хранителни запаси на нашия боен личен състав е очевидно неуважение и очевидно нарушаване на суверенните права на Филипините в тази част на Западно Филипинско море, се споделя още в изказването.

Известна на локално равнище като Аюнгин, Втората Томасова плитчина, на 195 км от филипинската провинция Палаван, е краткотрайният дом на дребен контингент военни на борда на ръждясал транспортен съд. Дългият 100 метра транспортен съд от Втората международна война беше съзнателно закотвен в плитчината през 1999 година, с цел да укрепи претенциите на Манила за суверенитет над архипелага Спратли.

Блокирането на задача за доставяне идва в миг, когато Маркос изрази подготвеност за подписване на Споразумение за гостуващи сили с Япония за повишение на морската сигурност.
 Австралия се скара на Китай поради рисково военно държание
Австралия се скара на Китай поради рисково военно държание

Китайски боен транспортен съд е насочил лазер към австралийски самолет
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР