Филипе Нашименто счита публиката на Левски за най-добрата, за която

...
Филипе Нашименто счита публиката на Левски за най-добрата, за която
Коментари Харесай

Нашименто: Публиката на Левски е най-добрата, за която съм играл, но не знам дали ще остана

Филипе Нашименто смята публиката на Левски за най-хубавата, за която е играл през професионалната си кариера, само че самият португалец към момента не знае по какъв начин ще се развие обстановката с световната пандемия и дали ще остане в " синия " клуб.

Той сподели това в поредицата на ПФК Левски " У дома с... ". " Чувствам се доста добре в Левски. Феновете са изключителни и ме поддържат даже в най-трудните моменти. Те сигурно са най-хубавите последователи, за които съм играл и аз израснах доста в Левски. Харесва ми да играя в този тим, само че сега ми е доста мъчно да кажа дали ще остана. Само Господ знае.

Любимите ми моменти в Левски са два. Единият са полуфиналите за купата с ЦСКА-София. Бяха невероятни моменти с доста страст, два мача с елиминация за място на финала, в които съгласно мен бяхме доста по-добри от противника. Във втория мач изиграхме на практика целия дуел с човек по-малко и отново не загубихме. Това бяха невероятни моменти и в съблекалнята стана вълнуващо празненство.

Другият е с Лудогорец за купата, когато се класирахме за полуфиналите. Бях две седмици на лекуване в Португалия и същия ден се върнах в България. Щом кацнах, незабавно отидох на стадиона да виждам мача и си припомням, че всички бяха доста прочувствени и скачаха по седалките. Беше доста вълнуващо и бях благополучен за тима и моите съотборници ", сподели Нашименто, след което продължи:

" Надявам се да печеля купата с Левски и да бъда запомнен като състезател, който постоянно дава всичко от себе си на терена. Искам да печеля трофей, а сега най-реална е купата. Надявам се да ни бъде разрешено да изиграем този шампионат до края ".

Нашименто добави, че обичаните му футболисти в действителност са трима, а обичаният му тим е Бенфика, където се е построил като състезател.

" Любимият ми тим от дете е Бенфика. Задължен бях от раждане да бъда от Бенфика. Също по този начин съм играл 12 години в този тим и няма по какъв начин да бъда от някой различен. За обичан състезател е мъчно да приказвам, по-скоро са трима - Руи Коща, Пабло Аймар и Зинедин Зидан. Не мисля, че е нужно да споделям каквото и да е повече за тях. С Аймар даже имах опция да упражнявам и това бе едно от най-полезните ми прекарвания ", добави той.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР