Филип Попов, народен представител от ПГ на „БСП за България,

...
Филип Попов, народен представител от ПГ на „БСП за България,
Коментари Харесай

Филип Попов: Не вижданията на ГЕРБ. Имаме алтернатива и смятаме, че е по-добра

Филип Попов, депутат от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България ", в изявление пред радио К2, съобщи позиции по следните тематики:

Предложените от Българска социалистическа партия промени в Закона за лечебните заведения

- С сътрудниците ми предложихме промени в Закона за лечебните заведения, които да подсигуряват по-добра отбрана на работещите в тях. Те обаче бяха отхвърлени от ръководещите, а причините бяха неразбираеми и изсмукани от пръстите. Основната причина да бъдат отхвърлени е, че тези промени бяха препоръчани като опция и то от опозицията.

Промените в Закона за гражданската администрация

- Предложенията за промени в Закона за гражданската регистрация, направени от Оперативна програма, бяха признати. Те засягат българите, родени в чужбина, които получават там две имена, да могат да се записват в България с три имена, стига да е подадена такава молба при раждането на детето.

Второто предложение за промени бе направено от Движение за права и свободи. То е за това да бъдат върнати имената на умряли жители, заменени по време на по този начин наречения възродителен развой. Тук обаче въпросът е противоречив, тъй като няма по какъв начин да се знае волеизявлението на умрелия човек, дали желае или не да му бъде заменено името. Това предложение не бе признато.

Решението на Българска социалистическа партия да внесе избор на съмнение на държавното управление

- Вотът ще бъде импортиран, а тематиката е корупция, както към този момент беше оповестено на конгреса. Ще се договаря с останалите политически сили в Народното събрание, които не са в ръководещата коалиция, за поддръжка. Все още не е ясно по кое време тъкмо ще бъде импортиран, предстоят съвещания. ПГ ще извърши това, което ни е вменено от Конгреса и започваме работа. Но желаеме да я уточняваме в действителност, тъй като това е значима тематика. Не е значима поради самия избор, а поради това по какъв начин оттук нататък ще продължи България!.

Последните разкрития на Българска социалистическа партия за корупция, корист с власт и шуробаджанащина от страна на ръководещите доведоха до по-голяма непоносимост в обществото към тези феномени.

Свободата на словото в България и нападките на вицепремиера Валери Симеонов

- Не сме пропуснали този случай, непрекъснато вършим заявления в тази посока. Винаги означаваме този рекет, аз даже не знам по какъв начин да го окачествявам, върху свободната публицистика. Защото без това огледало на една власт, каквато и да е тя, тя просто става нездравословна за страната!

Алтернативният бюджет на Българска социалистическа партия и за какво го предлага

- Българска социалистическа партия постоянно са правили обособени оферти, само че сега изготвяме нов взор, нова политика във връзка с бюджета. Още повече, че този бюджет е предпоследен преди 2020, когато свършват евросубсидиите. С този различен бюджет ние заявяваме нашата позиция - не одобряваме метода, по който ГЕРБ и ръководещите виждат развиването на страната. Имаме опция и считаме, че тя е по-добра!

Българска социалистическа партия предлага бюджет на развиването и на обществената политика на страната. Повече страна, повече грижа за българския жител, за хората. Разбира се бюджетът на ръководещите най-вероятно ще бъде признат, само че това не значи, че Българска социалистическа партия не би трябвало да оферират своята опция.

Държавният дълг на България от 27 милиарда и 322 милиона лв. (29,03 %), т. е. съвсем една трета от Брутния вътрешен артикул.

- При всички положения това няма по какъв начин да се отрази позитивно на страната. Управляващите са изтеглили дълг от 17 милиарда, разпределили са тези пари по някакъв метод и идва моментът в който би трябвало тези пари да се връщат.

49-ият конгрес на Българска социалистическа партия - за какво беше необходим и за какво се получиха различия

- Необходимостта за съвещанието беше подбудена от огромните въпроси, които стоят на дневен ред сега пред страната - европредседателството и правенето на бюджета. Точно в този момент беше времето и мястото те да се дискутират.

Колкото до вътрешните несъгласия в Българска социалистическа партия, те явно породиха интерес в обществото. Хората, които нападат настоящето управление на партията, не го вършат на кардинална основа. Мотивите са по-скоро персонални. Не чакам несъгласията да доведат до някакви разломи. аистина се видя, че липсват кардинални рецензии по повод управлението на партията, на парламентарната ни група. Факт е, че с председателството на Корнелия Нинова Българска социалистическа партия завоюва президентските избори, Българска социалистическа партия удвои националните си представители в Народното събрание, Българска социалистическа партия стана опция на ръководството.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР